/ - PHOTO BY MINH PHAM ON UNSPLASH
11/04/2023 u 20:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako ukloniti ustajali miris iz kuće

Nalijte sirće, dobro zatvorite tegle i ostavite ih da odstoje 24 sata

Efikasnost sirćeta, kada je u pitanju održavanje higijene doma, poznata je svim iskusnim domaćicama. Ipak, mnogi ljudi izbjegavaju da brišu podove ili čiste kuhinjske elemente sirćetom, zbog njegovog prejakog mirisa.

Kako biste prikrili ovaj jak miris i ujedno domu dali svježinu, predlažemo da iskoristite aromatično bilje i voće za čišćenje.

Kore od citrusa i začinsko bilje, poput ruzmarina, ali i iglice bora, kada se stave u sirće, stvaraju mirišljavo sredstvo za čišćenje koje osvježava prostor i prikriva kiselkast miris sirćeta, tako da ćete ovu fantastičnu namirnicu moći i dalje da koristite u higijenske svrhe, prenose Nezavisne.

Potrebno vam je samo nekoliko tegli. U svaku od njih, stavite različit sastojak koji treba da da miris (u jednu stavite limun, u drugu ruzmarin…). Nalijte sirće, dobro zatvorite tegle i ostavite ih da odstoje 24 sata.

Sutradan ih procijedite kroz lijevak i cjediljku, pa vratite tečnost u teglu. Vaše aromatizovano sirće je spremno za korišćenje, i jednako efikasno je kao i prije, piše Krstarica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:41