/ - FOTO: ILUSTRACIJA
09/03/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kokosova voda sa limunom i krastavcem idealan proljećni detoks

Sve što treba da učinite je da stavite narezani limun i krastavac (s korom) u 500 ml kokosove vode i ostavite u frižideru na 20 minuta. Po želji možete staviti i listiće mente

O važnosti i zdravstvenim dobrobitima konzumiranja vode ne mora se posebno govoriti, ali šta je sa sve popularnijim varijantama vode za detoksikaciju koja garantuje gubitak kilograma?

A iako se konzumiranjem detoks pića unosi mnogo vitamina i minerala, bez kontinuirane pravilne ishrane i svakodnevne vježbe ovi napici neće pretjerano pomoći u gubitku kilograma.

Ali, oni su sjajan izbor za sve one koji žele osnažiti organizam i u svoju prehranu unijeti što više svježeg voća i povrća. I dok brojni detoks napici čine upravo to - miješaju što više voća i povrća koji sami po sebi pomažu u gubitku kilograma, brojni stručnjaci tvrde kako je katkad zaista bolje slijediti dobro staro pravilo: "Manje je više", a posebno ako vam je cilj da smanjite unos ugljenih hidrata na nekoliko dana i da resetujete organizam nakon određenog perioda u kojem niste pretjerano obraćali pažnju na kvalitet namirnica koje konzumirate.

Upravo zato, ove sezone kao najpopularniji detoks napitak koji možete napraviti kod kuće nametnulo se najjednostavnije piće za koje su vam potrebna tek tri sastojka - limun, krastavac i čista kokosova voda, koji će biti sjajan saveznik u gubljenju kilograma.

Sve što treba da učinite je da stavite narezani limun i krastavac (s korom) u 500 ml kokosove vode i ostavite u frižideru na 20 minuta. Po želji možete staviti i listiće mente.

Dobrobiti kokosove vode

Za razliku od drugih, kokosova voda bez ukusa sadrži malo šećera i kalorija. Popularna je za rehidrataciju nakon vježbanja, a mnogi je nazivaju "prirodnom infuzijom" zbog nevjerovatne količine elektrolita koje sadrži, poput kalijuma, natrijuma i mangana, koji će povratiti energiju u nekoliko trenutaka.

Uz kombinaciju krastavca i limuna, koji su sami po sebi prepuni antioksidansa, ovaj napitak jedan je od rijetkih koji s pravom nosi naziv detoks, a zbog činjenice da može biti pripremljen za nekoliko minuta, nema razloga da ovo zdravo piće ne pokušate uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu, bez obzira na to želite li izgubiti višak kilograma ili samo tražite neki novi, zdravi napitak koji ćete ispijati ove sezone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:02