Emir Kusturica / Shutterstock
03/03/2023 u 18:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kusturica pozvan na liječenje u Rusiju

On ima tešku operaciju, to je veoma nezgodan prelom. Gubernatorka je ponudila medicinsku pomoć – možda će on doći samo na liječenje. Jednostavno, on tamo nema baš dobre uslove, izjavila je Zvereva na brifingu

Gubernatorka Hanti-Mansijskog autonomnog okruga – Jugre Natalija Komarova pozvala je srpskog režisera Emira Kusturicu na liječenje u Rusiju, saopštila je potpredsjednica međunarodnog filmskog festivala „Duh vatre“ Marija Zvereva.

Naime, Kusturica zbog preloma noge nije mogao da doputuje na otvaranje festivala „Duh vatre“ čiji je predsjednik od 2022. godine.

„On ima tešku operaciju, to je veoma nezgodan prelom. Gubernatorka je ponudila medicinsku pomoć – možda će on doći samo na liječenje. Jednostavno, on tamo nema baš dobre uslove“, izjavila je Zvereva na brifingu.

Nakon toga je član upravnog odbora kompanije „Gasprom njeft“ Aleksandar Dibalj dodao:

„Hajde ipak da preformulišemo malo – u Beogradu su dobri uslovi, ali su kod nas bolji“, rekao je.

Međunarodni festival filmskih debitanata „Duh vatre“ održava se u Hanti-Mansijsku od 2002. godine uz podršku regionalnih vlasti.

Kusturica je hospitalizovan na Institutu za ortopediju Banjica jer je slomio nogu na Mokroj Gori. Kako je rekao za Sputnjik, osjeća se dobro i čeka operaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:40