Da bijele čarape budu kao nove / -INSTAGRAM
26/02/2024 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijele čarape je najteže oprati, ali zato postoji ovaj trik: Ponovo će biti kao nove

Ako redovno nosite bijele čarape, znate sigurno da, ma koliko ih redovno perete, one nikad neće biti tako blistave kao kada ste ih kupili

Ako redovno nosite bijele čarape, znate sigurno da, ma koliko ih redovno perete, one nikad neće biti tako blistave kao kada ste ih kupili i uskoro ćete primijetiti da se neke mrlje zadržavaju duže i da ih je teže ukloniti od drugih.

Više načina

Postoji nekoliko načina na koje možete izbijeljeti svoje čarape, kao što je upotreba spajalica, tableta za pranje suđa, uz koje se kaže da će vaše čarape ponovo biti blistavo bijele bez izbjeljivača, ali postoji još jedan metod – korištenjem sirćeta.

Alkoholno sirće je moćno sredstvo za čišćenje, prilično pristupačno i sigurno za upotrebu. Kao i limun, ima kisela svojstva, posebno sirćetnu kiselinu, koja efikasno djeluje i na najtvrđe mrlje.

Da biste pravilno očistili bijele čarape sirćetom, dodajte šolju alkoholnog sirćeta u litar kuvane vode, a zatim stavite čarape i ostavite da odstoje preko noći.

Sirće pa mašina

Vaše čarape ujutro trebaju biti svijetlobijele. Nakon toga stavite ih u mašinu za pranje veša i stavite na normalan ciklus centrifuge kako biste uklonili svu prljavštinu koja je još tu, kao i miris sirćeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 16:47