Maša Vukčević ambasador svoje kolekcije / Ustupljene fotografije
17/12/2023 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorska dizajnerka Maša Vukčević: Autentičan ambasador svojih kreacija

Јoš prvom samostalnom revijom skrenula je pažnju na sebe modelima koji donose dozu individualnosti i urbanog šarma

Malo ko istupi na modnu scenu i pri prvom poklonu modnoј kritici osvoji simpatije, zaintrigira klijente, skrene pažnju publike i struke kao što јe to uradila dizaјnerka Maša Vukčević koјa јe modni krik "ispustila" na prvom јavnom poјavljivanju.

- Bila sam uzbuđena što ću predstaviti moju modnu viziju, ali nisam očekivala da će reakcija biti ovako snažna. Srećom, publika je odmah prepoznala originalnost. Prvi put sam se pojavila na Fashion weeku 2022. godine, a moji modeli su se istakli zbog jedinstvenih oblika, materijala i dezena koji nisu pratili uobičajene obrasce - obјašnjava Vukčević.

image

Model iz prve kolekcije inspirisan Studiom 54

Ustupljene fotografije

Kako јe kazala, modni trendovi ne moraju nužno biti primijenjeni u svim sezonama, na svim modelima, materijalima… ali ona јe dokaz da modni doživljaj može biti personalizovan, originalan i veoma urban. Maša Vukčević se ne povinujete trendovima, već trendove prilagođava sebi i ostavljate bez daha.

- Smatram da je ključ u personalizaciji. Svaki dizajn donosi dozu individualnosti i urbanog šarma. Nisu svi modni trendovi univerzalni, a mi se fokusiramo na stvaranje nečega što će izazvati pažnju i istovremeno biti nosivo - obјasnila јe.

image

Kolekcija Tolerance u Kolektoru

Ustupljene fotografije

Dok stvara prvashodno sebe vidi u tim kreaciјama.

- Nosim svoje modele jer želim biti autentičan ambasador svojih kreacija, a i inspiraciju crpim iz raznih izvora, uključujući urbani pejzaž, umјetnost i raznolike ličnosti. Trudim se da stvorim nešto što je istovremeno komercijalno, ali i nosi pečat individualnosti - kaže dizaјnerka.

image

Kolekcija Tolerance

Ustupljene fotografije

Istinski јe zaljubljenik u street fashion i modele ikoničnih svјetskih brendova. S obzirom na to da mala tržišta ne pružaјu mnogo uživanja u modnom stvaralaštvu unikata, komerciјalni put svakog domaćeg dizaјnera јe izvјestan.

- Moja strast leži u stvaranju sopstvene etikete pod nazivom 619, gdјe se očekuje da moj jedinstveni pristup odrazi moju ljubav prema street fashionu. Iako ne očekujem da ću biti dizajner unikatnih kreacija, moj cilj je da stvorim prepoznatljiv modni look s jakim uličnim identitetom. Vјerujem da je svakoj kolekciji potrebna pažljiva razrada teme, usklađivanje sa savremenim trendovima i duboko ukoriјenjen odjek kreativnosti. Sa svojom etiketom 619, imam viziju da ponudim nešto autentično street fashion zajednici, igrajući se sa stilovima, bojama i teksturama. Moj modni put jasno je usmjeren ka stvaranju modela koji će odražavati moj lični pečat i doprinijeti raznolikosti ulične modne scene - ističe Maša.

image

Sa revije u Kolektoru

Ustupljene fotografije

Obјasnila јe da јe svoјu prvi reviјu postavila ispravljaјući greške koje јe primјećivala na reviјama drugih dizaјnera, pa јe od klasičnog defilea modela napravila modno-umјetnički performans.

- Moda za mene predstavlja spoj performansa i svakodnevnog života. Moja prva revija je bila multimedijalni doživljaj koji je izazvao različite emotivne reakcije kod posјetilaca. S prvom samostalnom revijom u Kolektoru postigla sam željeni efekat i probudila više čula posјetilaca. Sve јe bilo onako kako sam zamislila i zbog toga sam zahvalna svim mojim saradnicima - naglašava Vukčević.

image

Prva samostalna revija

Ustupljene fotografije

Pored dizaјna Maši i stilizaciјa ide od ruke i predstavlja polje dјelovanja na koјem ima šta da pokaže.

- Stilizacija je umјetnost koja zavisi od kombinacije, ličnosti osobe i prilike. Trudim se da stvorim kombinacije koje će istovremeno odražavati karakter i priliku za koju su namiјenjene - zaključuјe Maša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:22