Humanitarna revija Matura, Fondacija Angelina Aćimović / - RTS/SKRINšOT
01/06/2024 u 23:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Humanitarna revija „Matura“: Haljine Angeline Aćimović nosile djevojčice iz domova i drugarice

Humanitarna revija maturskih hajlina koje su poznati srpski kreatori izradili na osnovu skica Angeline Aćimović, jedne od ubijenih učenica u OŠ "Vladislav Ribnikar", održana je u Tržnom centru Galerija, u organizaciji Fondacije “Angelina".

U izradi modela učestvovalo više od 25 najpoznatijih srpskih dizajnera i brendova.

Haljine nastale na osnovu skica koje je Angelina Aćimović napravila još sa 10 godina, prikazane na današnjoj reviji, matruski su dar i za po­vrije­đe­ne de­voj­či­ce ­iz Du­bo­ne i Oraš­ja kao i dje­voj­či­ce osmog dva raz­re­da ko­ji je Angelina po­ha­đala.

Reviju 30 modela koje su izradli najpoznatiji rpski kreatori, među kojima su Dragana Ognjenović i Igor Todorović, otvorila je uvodnim obraćanjem Angelinina sestra Marija.

image

Humanitarna revija Matura, Fondacija Angelina Aćimović

- RTS/SKRINšOT

Haljine su ponijele Angelinine drugarice, kao i djevojčice maturanti iz svih domova u Srbiji.

Angelinin otac, Anđelko najavio je da će Fondacija nastaviti iz godine u godinu da poklanja maturske haljine djeci iz domova širom Srbije i da žele da taj gest darivanja postane tradicija.

Poklon Fondacije – haljine za maturu na koju bi ovog juna i Angelina išla, dobile su 52 male maturantkinje iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Negotina, Kraljeva, Dubone, Orašja…

Haljine će biti izložene od 1. juna u Galeriji pored štanda Fon­da­ci­je na kojem svi lju­di do­bre vo­lje mo­gu da upla­te do­na­ci­je i gdje će moći da dobiju informacije i o ra­du i pro­gra­mu te Fon­da­ci­je osnovane u martu 2024. u znak sjećanja na ubijenu Angelinu i sve stradale u majskim tragedijama u OŠ „Vladislav Ribnikar“, Duboni, Malom Orašju i par mjeseci kasnije u Niškoj Banji.

Angelinina porodica pokrenula je u martu Fondaciju i projekat u znak sjećanja na njen život, talenat i kreativnost, promovišući adekvatan rad sa djecom na otkrivanju i njegovanju njihovih talenata.

U tom cilju pokrenuta je i školica mode za osnovce od 10 do 14 godina koji će je godinu dana pohađati besplatno uz pomoć modnih kreatora i učiti i ići Angelininim koracima i putem.

Misija Fondacije je očuvanje sjećanja na stradale u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ali i Duboni, Malom Orašju i Niškoj Banji.

Godišnjica masovnog ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar; Vučić: Neizbrisiv ožiljak na duši cijele zemlje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jul 2024 21:49