/ -SHUTTERSTOCK
21/12/2023 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako da vam karmin traje duže

Tajne profesionalnih šminkera

Kako da karmin traje duže na usnama i da izgledate besprekorno? Samo nastavite da skrolujete i pratite savjete profesionalaca.

Proučite sastav

Sastav kozmetike od velike je važnosti kada je trajanje karmina u pitanju. Na primjer, previše tečan ili voštan ruž brzo će se istrošiti. Osim toga, mogu se uvući u bore oko usana, što takođe ne izgleda najbolje. Izlaz iz situacije mogu biti lakovi za usne, obično su gušće strukture i bolje pigmentisani, pa će na usnama trajati mnogo duže.

Koristite olovku

Prvo treba da napravite konturu, zatim osjenčite usne olovkom, a tek nakon toga nanesite ruž za usne. Olovka će stvoriti neophodnu barijeru i spriječiti da se ruž širi duž linije oko usta, a takođe će učiniti boju bogatijom.

Papirne maramice

Nakon nanošenja karmina, obrišite usne salvetom i ponovo ih obojite. Naše bake su koristile ovu tehniku, ali vremenom nije postala manje efikasna. Drugi način da produžite vek karmina na usnama je da na prvi sloj karmina nanesete malo pudera pomoću papirne maramice. Zatim ponovo stavite karmin ili nanesite sjaj,piše lepotaizdravlje.rs

Puder

Da biste spriječili da ruž uđe u bore i pukotine duž konture usana, prije nanošenja pudera napuderajte područje oko usta puderom. Na ovaj način ćete popuniti praznine i ruž će biti glatkiji.

Piling

Ništa gore nego kada se ruž nanese na suve i ispucale usne. Zato redovno koristite piling za usne da uklonite perutanje. I obavezno, više puta dnenvo, nanosite balzam na usne. Što kvalitteniji to bolje.

Četkica

Profesionalni šminkeri savjetuju da karmin nanesete četkicom, tako da će leći u ravnomjernijem i tankom sloju i biće dugotrajniji. Još jedna prednost ovog načina primjene je mogućnost crtanja ravnog obrisa preko olovke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:57