/ GETTY IMAGES-UTKAMANDARINKA
26/01/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako odabrati idealnu plavu nijansu za kosu

Svijetla boja kose čini izgled misterioznijim, izražajnijim i osvježava ten

Plavuše su vjerovatno najčešći posjetioci frizerskih salona, jer plava kosa nikada neće izaći iz mode. Bitno je samo odabrati pravu nijansu koja je najbolje usklađena sa bojom očiju i tenom. Koja je zapravo razlika između tople i hladne plavuše?

Svijetla boja kose čini izgled misterioznijim, izražajnijim i osvježava ten. Istovremeno, glavni zadatak je odabrati pravu nijansu, inače će promjena boje kose samo pokvariti cjelokupan izgled. Vjeruje se da kada birate nijansu plavuše, morate pogledati svoju kožu i boju očiju. Međutim, ispravnije je postaviti pitanje malo drugačije: da li želite radikalno da promijenite frizuru ili samo želite da je učinite svjetlijom? Vrlo često je u pitanju druga opcija, a za tu svrhu topla plavuša bi bila idealno rešenje.

Topla i lagana

Suprotno popularnom vjerovanju, topla plavuša nije ni žuta ni crvena. Topla nijansa se lako može integrisati u biserne plavuše – to će učiniti boju skupljom i luksuznijom. Savršeno skida godine, dajući crtama lica veću izražajnost. Tople nijanse plave su idealne za one sa zelenim i plavim očima. Bež, zlatne, pšenične plave nijanse deluju mladalački i nježno. Djevojke smeđih očiju treba da se odluče za plavu boju sa nijansom breskve. Kao završni dodir prilikom kreiranja toplog plavokosog izgleda, koristite bronzer – to će posebno istaći vaš ten i kosu. I djeluje egzotično. Još jedna prednost tople plavuše je što je lakša za njegu. Izrasli korijen je manje primjetan, a boja blijedi postepeno.

Hladna plava

Hladne nijanse plavuše biraju se ređe zbog mišljenja da dodaju godine. U stvari, samo pepeljasta, siva ili srebrna nijansa može vizuelno dodati godine. Hladna plavuša nije prikladna samo osobama sa problematičnom ili zrelom kožom i onima sa smeđim očima. Kao rezultat takve kombinacije boja, dolazi do previše disonance, što negativno utiče na sliku. Ako govorimo o samom bojenju, važno je zapamtiti da je hladna plava boja podrazumijeva radikalnu promjenu imidža. Idealna je za sve one koje imaju bebi fejs – lica sa mekim crtama, velikim očima, punim usnama, širokim jagodicama i rupicama na obrazima. Biserna plava nijansa vizuelno skida godine i naročito dobro izgleda na dugoj kosi. Prilikom izbora hladne nijanse plave, prednost treba dati složenim i višestrukim bojama, na primer, lila – sa lila ili plavim nijansama,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:10