/ GETTY IMAGES-NATTAKORN MANEERAT
23/05/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Korejski serumi za lice sa najboljim ocjenama korisnika

Korejski proizvodi za njegu kože napravili su revoluciju u svijetu ljepote. Ovi moćni eliksiri, upakovani u staklenu bočicu, magično modifikuju izgled kože.

Jedan takav nevjerovatan K-beauty proizvod koji postaje sve popularniji jeste serum za lice. Serumi ne samo da pomažu u smanjenju proširenih pora, već tretiraju i niz drugih stanja kože kao što su bore, fine linije i suva koža. Ako tražite kožu poput stakla,pokušajte da koristite korejske serume u svojoj rutini njege kože. Evo nekih od najboljih korejskih seruma za lice, po ocjenama i recenzijama korisnika.

Najbolji korejski serumi za lice po ocjenama korisnika

QUENCH 2 % niacinamid serum za pigmentaciju i tamne fleke

Ovaj korejski serum ima čvrstu, svilenkastu teksturu koja se brzo upija u kožu ne ostavljajući masne tragove. Sadrži šipak, koji je odličan izvor vitamina C i drugih antioksidanata. Poboljšava sjaj kože i ima odlična svojstva protiv starenja. Beta-hidroksibutirat sadržan u ovom serumu pojačaca čvrstoću kože i minimizira fine linije i bore. Pored toga, sastojci poput alantoina i arginina zatežu i poboljšavaju teksturu kože. Zaglađuje kožu, poboljšava teksturu kože i štiti je od oksidativnog oštećenja izazvanog suncem i drugim faktorima okoline.

Ocena na Amazonu: 4,5 od 249 recenzija.

Najbolje karakteristike po ocjenama korisnika: daje sjaj koži, hidratizuje je, čini je mekšom

Najgore karakteristike po ocjenama korisnika: pojedini korisnici smatraju da ne djeluje dovoljno brzo

COSRX Snail Mucin hidratantni serum

COSRX serum sadrži 96 posto filtrata puževa sekreta pogodnog za kožu, koji pomaže u popravljanju oštećene kože, povećavajući elastičnost kože i održavajući nivoe vlage tokom dana. Sadrži samo komponente koje su neophodne za ishranu, liječenje i podmlađivanje kože. Vaša koža će blistati doslednom upotrebom mucina od puževa, koji može da tretira sve, od suvih fleka do izbijanja akni i pomaže u smanjenju hiperpigmentacije.

Ocjena na Amazonu: 4,3 od 86.000 recenzija

Najbolje karakteristike po korisnicima: tekstura, brza upijanja, dejstvo na kožu

Najgore karakteristike po korisnicima: cijena

PILGRIM korejski arbutin i vitamin C serum

Ovaj serum se brzo upija, pružajući trenutni sjaj. Njegova posebna kombinacija borovnica, vitamina C i alfa arbutina pomaže u održavanju uravnoteženog tona kože. Alpha Arbutin je revolucionarna supstanca koja osvjetljava hiperpigmentisana područja, minimizira izgled crnih tačaka i zaglađuje kožu. Moćan antioksidans vitamin C bori se protiv slobodnih radikala koji nanose štetu. Prirodna odbrambena barijera kože je ojačana, a starenje je spriječeno hranljivim sastojcima koje ekstrakti borovnice pružaju koži.

Ocjena na Amazonu: 4 na 1.800 recenzija

Najbolje karakteristike po mišljenju korisnika: brzina delovanja, svjetlina i tekstura kože

Najgore karakteristike po mišljenju korisnika: cijena

Beauty of Joseon glow serum

Ovaj serum je poznat po čistim, korejskim biljnim formulama. Dizajniran je posebno za kožu sklonu aknama kako bi se smirile i zaliječile nadražene upale, istovremeno pružajući ujednačen ton. Hrani kožu i podstiče obnavljanje ćelija, omogućavajući koži da se podmlađuje. Ekstrakt propolisa ima prirodno antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, smiruje i umiruje kožu. 2 procenta niacinamida, ekstrakt semena lotosa i mala količina BHA pomažu u smanjenju i prevenciji akni, kontrolišu lučenje sebuma i pročišćavaju pore.

Ocjena na Amazonu: 3,9

Najbolje karakteristike po ocjeni korisnika: sjaj kože

Najgore karakteristike po ocjeni korisnika: smatraju da je proizvod zadovoljavajući, ali da ne daje onaj kvalitet koji ime brenda obećava

Yu Bu Glass Skin korejski serum za lice

Ovaj serum je dizajniran da pruži najbolje moguće iskustvo esencije mucina puževa, pomažući u hidrataciji i zadržavanju vlage. Pruža dugotrajnu hidrataciju i sjaj vašoj koži. Yu Bu stakleni esencijalni serum za kožu je bogata mješavina poznatih korejskih komponenti za ljepotu kao što su sluz puževa, korejski ginseng i hijaluronska kiselina, pružajući vam pravo korejsko iskustvo ljepote svaki put kada ga koristite.

Ocjena na Amazonu:

Najbolje karakteristike po ocjeni korisnika: Bustuje serume sa arbutinom, odličan za kombinovanu kožu

Najgore karakteristike po ocjeni korisnika: uradite prvo test, ako imate osjetljivu kožu

Chicnutrix Outshine Glass Skin Serum

Ovaj korejski serum za lice sadrži glutation, vitamin C, niacinamid, arbutin i trostruku hijaluronsku kiselinu za kožu od korejskog stakla. Glutation se bori protiv slobodnih radikala, jača antioksidativnu odbranu i čini vašu kožu sjajnom. Osim što pruža glatku teksturu i bori se protiv slobodnih radikala, niacinamid jača barijeru kože. Askorbil glukozid, najstabilniji derivat vitamina C, nježno ujednačava ton kože smanjujući neravnine. Konačno, arbutin uravnotežuje ton kože, dajući joj blistaviji, zdraviji izgled.

Ocjena na Amazonu: 3,8

Najbolje karakteristike po ocjeni korisnika: vrlo brzo djeluje, vidljivi pomaci posle jedne aplikacije

Najgore karakteristike po ocjeni korisnika: serum je pakovan u providnoj bočici što nije dobro za vitamin C

Kako koristiti korejski serum za lice da biste dobili čistu kožu?

Korak 1: Operite lice sredstvom za čišćenje lica. Balzam za čišćenje ili piling se može koristiti za dubinski piling i omogućavanje sledećem proizvodu za njegu kože da prodre brže.

Korak 2: Nanesite toner i sačekajte da se upije.

Korak 3: Napunite kapaljku seruma do pola i pažljivo je nanesite na cijelo lice. U zavisnosti od nivoa koncentracije seruma, postepeno povećavajte proporciju.

Korak 4: Masirajte lice vrhovima prstiju i dlanovima, omogućavajući serumu da se upije. Prije upotrebe novog seruma na licu, ne zaboravite da uradite patch test.

Korak5: Nastavite sa hidratantnom kremom.

(lepotaizdravlje.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 16:13