/ SHUTTERSTOCK-DARYA LAVINSKAYA
14/04/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Manikir koji nose sve Parižanke koji možete i sami da napravite

Parižanke ne jure glavne modne trendove i pridržavaju se minimalizma

Francuska moda je zasnovana na jednostavnosti i prirodnosti. Minimum šminke, lagana frizura i kratak, monohromatski manikir samo su dio glavnih komponenti stila Francuskinja. Širom svijeta se smatraju seterima trendova. Mnoge djevojke pokušavaju da ih kopiraju, ali ne razumiju svi da francuski šik nije samo crveni karmin i beretka. Sve je mnogo zanimljivije – to su svilene bluze, starinski nakit, šminka s akcentima.

Parižanke ne jure glavne modne trendove i pridržavaju se minimalizma. Nikada nećete vidjeti Francuskinju s ekstravagntinim noktima, kao što su upadljivi cirkoni i drečave, šarene boje. U Francuskoj, djevojke preferiraju jednostavan i diskretan manikir, a često odbijaju pokrivanje u korist prirodnosti. Sakupili smo 5 najmodernijih trendova manikira koje preferiraju Francuskinje, ako je vrlo lako možete i sami da kreirate.

Koji je to manikir koji nose sve Parižanke

1. Crveni nokti

Crveni je jedini upadljivi lak koji Francuskinje nose, isprobavajući cijelu paletu: od sočnog grimiznog do duboko bordo. Crvena izgleda luksuzno i na dugim i na kratkim noktima bilo kog oblika. Francuskinje dopunjuju ovaj manikir masivnim zlatnim i srebrnim prstenovima i narukvicama. Ili ga kombinujte sa bogatim ružem za usne koji će odgovarati laku.

Crveni manikir možete napraviti kod kuće. Prije nanošenja laka, važno je zapamtiti nekoliko pravila. Prvo, tretirajte nokatnu ploču: obrišite stari lak, nanesite odstranjivač na kutikulu i nježno ga gurnite nazad štapićem narandže. Ovo će učiniti vaš manikir urednijim. I ne zaboravite na podlogu za manikir: ona će zaštititi vaše nokte od crvenog pigmenta i produžiti trajnost premaza.

Francuski manikir

Svaka djevojka je bar jednom uradila francuski manikir. Od početka 2000-ih, frenč nije napustio listu trendova i samo se neznatno mijenja u zavisnosti od vremena. Postoji mnogo varijanti, ali Francuskinje vole klasičnu kratku varijantu sa prozirnim osnovnim premazom. Svestran je i elegantan, i što je najvažnije, uklapa se u svaki autfit.

Najmodernija i najelegantnija verzija francuskog manikira 2024. je mikro-francuski. Njegova posebnost leži u tankoj, jedva primjetnoj liniji na vrhu nokta. Kao osnovu, možete koristiti prozirni premaz koji odgovara vašem tonu kože – to će učiniti vaš manikir harmoničnijim. Pastelne nijanse umjesto klasične bijele pomoći će diverzifikovati dizajn i učiniti ga idealnim za proljeće,piše lepotaizdravlje.rs 

Manikir bez manikira

Trend prirodnosti zahvatio je cio svijet. Djevojke masovno napuštaju gel premaz u korist običnih lakova. Ovo ima mnogo prednosti: možete promijeniti boju laka prema svom raspoloženju. I ne morate da brinete o stanju nokatne ploče ili zbog izraslog laka. Istovremeno, "manikir bez manikira" takođe zahtijeva pažljivu njegu i odlaske u salon.

Ne zaboravite da navlažite kožu ruku i zanoktice kako bi vaš manikir duže ostao svjež i izgledao uredno. Neka vam postane navika da u torbi nosite kremu za ruke ili ulje za zanoktice i nanosite ih nakon pranja ruku i prije izlaska.

Neutralne nijanse

Većina Francuskinja preferira delikatne nude nijanse u kombinaciji sa kratkim noktima mekog kvadratnog oblika. Ovaj manikir nije upadljiv, izgleda ženstveno, pristaje apsolutno svakom izgledu i kompatibilan je sa svim autfitima.

Još jedna prednost ovog manikira je što ponovo raste neprimijećeno. Naravno, ako je nijansa dobro usklađena sa prirodnom bojom nokatne ploče. Bez obzira koliko je lijep manikir, izgledaće neprivlačno sa neuređenom i suvom kožom na rukama. Zbog toga je važno koristiti hidratantne kreme uvijek, a ne samo tokom hladne sezone.

Minimalistički dizajn

Ako se Francuskinje bave dizajnom, to je samo minimalistički. Na primjer, tankom, jedva primjetnom linijom ističu vrhove ili korijen noktiju ili dodaju male dizajne na jedan od prstiju. Obrnuti francuski je takođe popularan.

Kod kuće možete ponoviti jednostavan dizajn koristeći naljepnice, četku ili tačku. Na primjer, da biste nacrtali srce, prvo morate da stavite dvije tačke na nokat, a zatim ih spojite u jednu liniju odozdo. Nakon što se lak osuši, ne zaboravite da nanesete završni premaz – tako će vaš manikir trajati duže.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:55