/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-LJUPCO SMOKOVSKI
25/01/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patike inspirisane fudbalom su hit za proljeće 2024!

Dizajneri ženske mode potražili su inspiraciju na sasvim neobičnom mjestu – na fudbalskom terenu.

Ukoliko ste nagađale kakve to patike ćemo nositi ovog proljeća, spremne smo da se kladimo da ste promašile. To nisu ni Adidas Sambas, ni Jordanke, niti influenserima omiljeni New Balance. Nisu ni Starke kojima raste popularnost, niti futurističke Adidaske. Ovoga puta, dizajneri ženske mode potražili su inspiraciju na sasvim neobičnom mjestu – na fudbalskom terenu. 

To što se moda okreće ka sportskim uzorima uopšte ne treba da nas čudi 2024. godine. Predstojećeg ljeta, tri velika takmičenja zaokupiće cio svijet: riječ je o Evropskom prvenstvu u fudbalu, kao i Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama. Sve u Parizu, gradu koji je i prijestonica mode. Nesumnjivo je ovo sportsko uzbuđenje hrabrilo dizajnere da izaberu kopačku kao najtrendi patike u ovom trenutku.

Na marginama nedelja mode na kojima je najavljena kolekcija za proljeće – ljeto 2024. predstavljen je i novi trend u svijetu obuće: patike inspirisane fudbalom. I tu su glavnu riječ dale ni manje ni više nego Puma i Rihanna lansirajući Fenty X Avanti: redizajn crnih kopački koje su obilježile istoriju fudbala. Kako se nose patike inspirisane fudbalom?

Ova pomama za kopačkama samo je logičan nastavak jer je poslednjih godina modna industrija pokazala veliko interesovanje za najpopularniji sport na svijetu. Patike inspirisane fudbalom mogu se uklapati u bilo koji autfit – bez puno razmišljanja,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:26