Poza most / -025.RS
26/12/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sa ovih šest poza brzo ćete doći u top formu

Joga se odnosi na produžavanje mišića i integraciju mišića u vaše kosti

Joga nisu vježbe za mršavljenje - tako misli većina ljudi. Međutim, ne samo da postoje kardio elementi u jogi, već i svjesnost koju jogiji njeguju može pomoći u suzbijanju bezumne želje za hranom.

- Joga se odnosi na produžavanje mišića i integraciju mišića u vaše kosti - kaže Olivija Jang, osnivač studija za vježbanje koji kombinuje jogu i boks, prenosi Helti.

Ona navodi i da joga koristi tjelesnu težinu da angažuje svaki mišić koristeći snagu, integraciju tijela, poravnanje i stabilnost, što je čini odličnim za povećanje gubitka težine. Da biste unijeli kardio element u praktikovanje joge Jang navodi vježbe koje treba da radite jednu za drugom i da svaki pokret radite oko 30 sekundi. Ponovite seriju od šest poteza pet puta.

Pas nadole

Započnite ovu pozu - šake i loptice stopala postavljene na strunjaču i zamislite da vam konopac pričvršćen za trtičnu kost podiže leđa u vazduh. Uvjerite se da su vam kukovi gore i nazad. Veoma je važno da držite svoj trup čvrsto. Vaše ruke treba da budu čvrsto prizemljene, a pete gurnute što bliže podu. Pogled treba da bude ka stopalima.

- Svaki mišić treba da bude angažovan - kaže Jang.

Duboko udahnite - udahnite i izdahnite - da biste zagrijali svoje tijelo.

Daska

Okrenite svoju težinu naprijed i ispravite tijelo u pozu visoke daske. Vaše ruke treba da budu čvrsto pritisnute, bedra stegnuta zajedno, a gležnjevi pritisnuti prema zadnjem dijelu sobe. Uvucite stomak u kičmu i uvjerite se da su vam kukovi u liniji sa podom.

- Ovim potezom sve bi trebalo da bude povučeno u središnju liniju vašeg tijela - kaže Jang.

Poza skakavca

Lezite na stomak sa rukama sa strane i nogama u širini kukova. Naslonite čelo na prostirku. Udahnite dok podižete glavu i gledate naprijed, a zatim vratite ruke prema stopalima dok podižete grudi od tla. Ako možete, prepletite prste iza leđa. Sada koristite unutrašnje mišiće butina da podignete noge. Držite grudi podignute i dok izdišete, otpustite.

Počnite da radite ovu vježbu svakodnevno, i to su svi načini na koje će se vaše tijelo - i mozak - promijeniti.

Bočni ugao

Podignite nazad u pas koji se spušta nadole. Sada, puzite nogama prema rukama i ustanite. Korak nazad u bočni iskorak: Vaša desna noga savijena u koljenu je pod uglom od 90 stepeni, lijeva noga ispravljena, stopalo pod pravim uglom u odnosu na desno stopalo, trup i glava su okrenuti na lijevu stranu svoje prostirke.

Udahnite, a zatim izdahnite dok ispružite svoje tijelo preko desne butine. Spustite desnu ruku i stavite je unutar desnog stopala. Podignite lijevu ruku iznad glave. Zadržite nekoliko udisaja, a zatim pritisnite stopala i, dok izdišete, ispružite se kroz lijevu ruku dok stojite uspravno. Ponovite na suprotnoj strani.

Poza čamca

Sjedite na prostirku sa savijenim koljenima, ravnih stopala. Sa ispravljenom kičmom, lagano se nagnite unazad od kukova dok ispravljate noge, stopala uvis. Neka vam grudi budu podignute dok ispružite ruke naprijed tako da budu u liniji sa ramenima. Balansirajte na sjedećim kostima 30 sekundi, a zatim izdahnite dok spuštate ruke i noge, prenosi Politikin magazin.

Most

Lezite na leđa i savijte koljena da biste pete približili leđima. Sa stopalima na prostirci, rukama sa strane i dlanovima na tlu, gurnite se u stopala i dlanove dok podižete sredinu tijela prema plafonu. Neka tijelo bude u izdržaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:56