/ -SHUTTERSTOCK
29/12/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tri prirodne maske za kosu

Hidriraju kosu i bogate su proteinima i biotinom koje hrane štećene krajeve, sprečavaju lomljenje i pomažu u rast kose

Maske za kosu od jaja spadaju u jedne od najstarijih tradicionalnih rituala za negu kose koji se i danas primjenjuju. Za jaja kažu da jačaju vlas kose i da pomažu u očuvanju zdravlja.

Stručnjaci sa sajta CaTine. ro nam otkrivaju da postoje nekoliko maski za kosu od jaja koje možete da isprobate kod kuće. Hidriraju kosu i bogate su proteinima i biotinom koje hrane štećene krajeve, sprečavaju lomljenje i pomažu u rast kose.

Maska sa jajima, aloe verom i maslinovim uljem

Svjesni smo mnogih prednosti aloe vere za kožu i zdravlje, ali da li ste znali da ona takođe može da pruži brojne prednosti za njegu kose. Aloe vera djeluje kao odlično sredstvo za jačanje kose. Njena povezanost sa maslinovim uljem jača teksturu kose. Maslinovo ulje možete da zamijenite i uljem jojobe ako imate masnu kosu.

Priprema: Dodajte 2-3 kašike žumanca i 4-5 kašika aloe vere. Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja 10 sekundi prije nego što ga pomiješate sa ostalim sastojcima. Nanesite na cijelu kosu, počevši od korijena. Ostavite da djeluje 30 minuta i isperite hladnom vodom.

Maska sa jajetom, bananama i medom

Ova maska za kosu će vam pomoći da smanjite oštećenost kose. Dok jaje hrani kosu proteinima, banana i med poboljšavaju hidriranost. Maslinovo ulje i mlijeko daće joj snagu i sjaj koji nedostaju vašim oštećenim pramenovima. Za najbolje rezultate nanesite ovu masku dva ili tri puta nedjeljno.

Priprema: Za masku je potrebno 1 jaje, 1 zgnječena banana, 3 kašike mlijeka i 5 kašika maslinovog ulja. Sve sastojke dobro izmiješajte dok se ne sjedine. Nježno utrljajte masku na kožu glave i kosu. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite.

Maska sa jajetom, kokosovim uljem i bademovim uljem

Da li imate suvu kosu? Isprobajte ovu prirodnu masku za kosu i dobićete sve što vam je potrebno. I bademovo i kokosovo ulje imaju svojstva koja mogu oporaviti suvu kosu.

Priprema: Uzmite činiju i sipajte 4-5 kašika bademovog mlijeka, 3-4 kašike bjelanaca i 1-2 kašike kokosovog ulja. Sve sastojke dobro promiješajte i nježno nanesite masku na kosu i kožu glave. Nakon toga isperite kosu malo hladnijom vodom. Nemojte da koristite regenerator. Da biste vidjeli rezultate koristite masku tri puta nedjeljno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:54