/ GETTY IMAGES-PEOPLEIMAGES
19/04/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trik za feniranje kose koji garantuje ekstra volumen

Devedesete su već neko vrijeme velika stvar i samo biramo koji ćemo detalj iz njih povući i oživjeti ga. Kada je kosa u pitanju, supermodel frizure su ubedljivo najvoljeniji retro trend.

Zavodljiva, gusta i zdrava kosa, sa volumenom koji djeluje nestvarno – pa ko to ne bi želio?

Svako. Nije problem u tome. Problem je što takva frizura zahtijeva bar malo vještine sa fenom i četkom za kosu. Za potpisnicu ovih redova, takva vještina izgleda kao nuklearna fizika. Okrenuti četku u pravom smeru, dovoljno zategnuti kosu i to pod željenim uglom da se stvori optimalno odbijanje vazduha, a pritom fen usmjeravati NIZ dužinu i potom u petalju… Pa, kako bih rekla, ja imam samo dvije ruke i one nisu dovoljno spretne da to izvedu. Moja frizerka, pritom, zaista ima prilično gust raspored i ne možemo baš uvijek da se uklopimo. Stoga je svaki trik za feniranje koji mi skraćuje muke dobrodošao. A vama?

Trik za feniranje koji daje ekstra volumen kose

U video snimku objavljenom na Instagramu, profesionalna frizerka Belinda Le Mills, otkrila je svoju tehniku brzog feniranja. Treba vam pegla, fen za kosu, široka četka i pola sata vremena. Na sreću svih nas kojima stilizovanje kose nije jača strana – vještina nije preduslov!

Korak 1: Osušite kosu

Korak 2: Preglom za kosu formirajte lokne koje su uske i izdužene

Korak 3: Okruglom četkom ponovite lokne dok fenirate kosu

Korak 4. Raščešljajte kosu okruglom četkom

Voila! Frizura ogromnog volumena, iz devedesetih je gotova!

Zašto volimo ovaj trik za feniranje?

Osim što je izuzetno lak (svako može da koristi peglu za kosu), on ne oduzima puno vremena – 15 do 30 minuta, zavisno koliko gusta i duga vam je kosa. Uz to, ne samo da daje volumen kosi nego i ističe boju i sjaj, tako da kosa izgleda zdravo,piše lepotaizdravlje.rs Jedino na šta treba da pripazite jeste da se ovde kosa dva puta izlaže toploti, tako da je sredstvo za zaštitu obavezno!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:03