Meril Strip / - FOTO: PROFIMEDIA
13/09/2023 u 22:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meril Strip o ulogama zbog kojih je htjela da napusti glumu

Višetruka oskarovka se danas smatra jednom od najboljih glumica svih vremena, koja iza sebe ima niz kultnih filmova, međutim, glumica je navela i dvije uloge zbog kojih je zažalila

Tokom intervjua s Grejamom Nortonom Strip je otkrila da joj je uloga u filmu „Žena francuskog poručnika“, iz 1981. godine bila jedna od najgorih u životu, piše Index.hr.

- Film mi je djelovao umjetnički jer sam tumačila glumicu koja glumi ženu francuskog poručnika. U isto vrijeme sam bila američka glumica koja glumi britansku ženu. Bila sam mlada i nova u svemu tome. Nisam se uživela u ulogu - rekla je Meril Strip.

Uprkos lošem iskustvu Strip je htela da nastavi s karijerom.

- Nakon takvog iskustva želite nešto bolje - izjavila je glumica.

Ipak, postoji jedna uloga zbog koje je Strip skoro odustala od glumačke karijere.

Glumicin filmski debi je bila kratka sporedna uloga u filmu „Julia“ u kojem se pojavila uz Džejn Fondu i nakon kojeg je htela zauvijek da napusti svetla reflektora.

„Julia“ je istorijska drama Freda Zinemana u kojem su glavne uloge igrale Fonda i Vanesa Redgrejv. Strip je snimila više scena za film, ali samo je jedna završila u završnoj verziji filma.

- Imala sam na sebi lošu periku i uzeli su tekst iz scene koju sam snimala s Džejn i ubacili ga u potpuno drugu scenu. Mislila sam, napravila sam ogromnu grešku, više nikad ne želim snimati filmove, mrzim ovaj posao - prisjetila se Strip.

Uprkos lošem iskustvu film „Julia“ je osvojio tri Oskara, a Strip je ipak odlučila nastaviti s glumom. Godinu dana kasnije glumica se pojavila u ratnoj drami „Lovac na jelene“, koja joj je donijela svjetsku slavu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:22