/ - SHUTTERSTOCK
30/08/2023 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Napravite sami šampon za suvo pranje kose

Šampon za suvo pranje je proizvod koji može biti od koristi svakome. Praktičan je naročito za sportiste i ljude koji su u stalnom pokretu

Šampon za suvo pranje kose svakako možete nabaviti u skoro svakoj parfimeriji. Mi vam sada dajemo recept za šampon koji možete napraviti sami uz minimalne napore, i veoma jednostavno.

Sve popularniji „suvi šampon“ funkcioniše tako što upija višak ulja (koji čini kosu masnom) i tako, između ostalog, „daje duži život“ frizurama ili jednostavno osvežava izgled kose.

Šampon za suvo pranje je proizvod koji može biti od koristi svakome. Praktičan je naročito za sportiste i ljude koji su u stalnom pokretu.

Za „uradi sam" šampon, glavni sastojci koje treba da koristite variraju u zavisnosti od boje vaše kose. Ako imate svetliju kosu, koristićete talk ili kukuruzni skrob. S druge strane, kakao ili cimet u prahu su najbolji za tamnu kosu.

Takođe, dva eterična ulja imaju odlična svojstva za zdravlje kose. Ulje lavande se koristi u medicinske i vjerske svrhe više od 2.500 godina. Koristi kosi i koži glave zbog svojih antimikrobnih i antioksidativnih karakteristika.

Ulje nane je odličan stimulans koji vam daje energiju dok se šamponirate – plus je snažan antiseptik i može pomoći u uklanjanju peruti.

Za pravljenje šampona za suvo pranje kose potrebno vam je svega pet minuta. Jednostavno pomješajte sve sastojke u maloj posudi. Ako ste svjetle kose, pomješajte kukuruzni ili pšenični skrob, i malo talka, a ako ste tamnije kose - pomješajte kako sa malo cimeta.

Pospite mješavinu na vlasište i korijen kose i unesite je vrhovima prstiju. Možete koristiti čistu četkicu za šminku da nanesete na korijen kose vaš proizvod a važno je i da pazite da ga ravnomjerno nanesete.

Kvalitetan skrob je osnova „suvog šampona" za svetlu kosu

Prije nego što stilizujete kosu, ostavite suvi šampon da odstoji nekoliko minuta da „uradi svoje“. Obavezno posle toga dobro očešljajte kosu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:48