Ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
09/01/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ne morate da bacate grube peškire, povratite im mekoću u nekoliko koraka

Greške pri pranju peškira uzrokuju to da oni vremenom postanu grubi

Nakon samo nekoliko pranja čini se da su vaši nekada mekani peškiri izgubili svoj prvobitni oblik i postali grubi.

Dijelom ste za to i sami krivi zbog načina na koji ih perete. Naime, kako je na društvenim mrežama otkrila Karolina Mekauli, postoji nekoliko grešaka koje pravimo kod pranja peškira, a zbog kojih oni gube mekoću.

Ova ekspertkinja za održavanje čistoće doma ponudila je i savjete za sve one koji u par koraka žele da opet imaju najmekše peškire.

Svoje peškire perite odvojeno, dakle nemojte miješati one u boji i bijele, i perite samo peškire bez ubacivanja drugih predmeta u bubanj.

Obavezno dodajte pola šoljice sode bikarbone koja će ukloniti sve nečistoće i bakterije sa peškira i dezinfikovati ih bolje od bilo kog deterdženta.

A upravo mnogi greše sa dodavanjem praška prilikom punjenja mašine. Vjerujući da će više deterdženta ukloniti bolje prljavštinu, mnogi dodaju više od preporučene količine i tu nastaje problem, jer višak praška voda ne može da ukloni sa tkanine pa peškiri gube mekoću i prvobitni oblik.

Peškire će najbolje omekšati ne omekšivač, već alkoholno sirće. U pregradu za omekšivač ulijte pola šoljice i nakon pranja biće neuporedivo mekši.

I na kraju, Karolina savjetuje da se opredijelite za pranje na umjerenoj temperaturi jer zbog previsoke temperature vaši peškiri gube boju i mekoću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 07:26