Ilustracija / ILUSTRACIJA
22/12/2022 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ne možete da protumačite šta vam je prepisao doktor? Ne brinite, Gugl ima rešenje

Tehnološki gigant objavio je na svojoj godišnjoj konferenciji u Indiji da sarađuje sa farmaceutima na istraživanju načina za dešifrovanje rukopisa ljekara

Veliki broj ljekara u brzini piše recepte što pacijentima čini skoro nemoguće da razumiju šta su napisali. Ovaj problem postoji već decenijama i mnoge tehnološke firme pokušavaju da ga riješe sa ili bez uspjeha, piše N1.

Međutim, Gugl pokušava da „dešifruje“ te tekstove. Tehnološki gigant objavio je na svojoj godišnjoj konferenciji u Indiji da sarađuje sa farmaceutima na istraživanju načina za dešifrovanje rukopisa ljekara, piše techcrunch.com.

Ova funkcija, koja je trenutno u fazi istraživanja i još nije spremna za javnost, omogućava korisnicima da fotografišu recept ili da ga učitaju iz biblioteke fotografija. Kada se slika obradi, aplikacija otkriva i ističe ljekove pomenute u bilješci, ispričao je izvršni direktor Gugla.

- Ovo će djelovati kao pomoćna tehnologija za digitalizaciju rukom pisanih medicinskih dokumenata povećanjem broja ljudi u krugu, kao što su farmaceuti, ali nikakva odluka neće biti donijeta isključivo na osnovu rezultata ove tehnologije, navodi se u saopštenju kompanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:04