/ - AXIOS/TWITTER
22/03/2023 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Objavljena mapa zemalja koje djelimično ili potpuno zabranjuju TikTok

Zemlje koje su uvele potpunu zabranu TikToka su Indija, Avganistan i Indonezija

Brojne zemlje širom svijeta donijele su odluku o zabrani korišćenja aplikacije TikTok zbog sigurnosnih razloga. Međutim, neke zemlje su ga potpuno zabranile, a neke su ga privremeno zabranile na službenim telefonima javnih službenika.

Kako bi to bolje ilustrirao, Axios je objavio grafikon koji prikazuje kartu svijeta sa zemljama koje su donijele odluku o zabrani aplikacije u vlasništvu kineske kompanije ByteDance.

Prema grafikonu, zemlje koje su uvele djelimičnu zabranu, što znači da aplikacija neće biti dopuštena na službenim telefonima javnih službenika, su: SAD, Kanada, Novi Zeland, Tajvan, Finska, Švedska, Francuska, Austrija, Španija, Portugal, Holandija, Belgija, Litvanija, Letonija, Estonija, Njemačka, Velika Britanija, Češka, Poljska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Italija, Slovačka, Hrvatska, Mađarska, Danska i Grčka, prenosi Klix.ba.

U ovom slučaju, ove gore navedene zemlje će zabraniti TikTok na vladinim uređajima, ali isto ne vrijedi za privatne telefone.

Zemlje koje su uvele potpunu zabranu TikToka su Indija, Avganistan i Indonezija. U međuvremenu su Pakistan i Bangladeš uveli privremenu zabranu.

Privatne kompanije i mreže takođe počinju da donose odluke. Neki američki fakulteti takođe zabranjuju TikTok na svojim lokalnim internetskim mrežama. BBC, britanski medij je takođe savjetovao osoblju da izbriše TikTok, a danska javna televizija takođe je donijela sličnu odluku.

SAD poziva kompaniju da proda udio ili se suoči s potpunom zabranom u zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:45