/ - SCOTT-GRAHAM-5FNMWEJ4TAA-UNSPLASH
08/02/2022 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Олакшајте себи боравак на послу

Уколико ухватите себе да „зурите у празно“ и да не обављате посао који би требало, знате и да вам је потребна пауза

Како бисте лакше изашли на крај са свим недаћама које носи посао, паузе треба да вам постану навика. Оне вам помажу да се лакше изборите са стресом и да будете продуктивнији током цијелог дана.

Уколико ухватите себе да „зурите у празно“ и да не обављате посао који би требало, знате и да вам је потребна пауза, пише Аваз.

Стручњаци за ментално здравље препоручују прелазак на било какву другу врсту активности како би се поновно фокусирали и напунили енергијом. Др мед. Дејв Спигел назива то “промјеном стања” јер поново активно пребацујемо свој ментални фокус на нешто ново.

Ако вас неки задатак или рок оптерећује, понекад је управо пауза оно што вам треба. Дакле, ако се понекад осјећате уморно, преоптерећено и само желите да разбистрите главу и подигнете расположење, ево неких корака како то да учините.

Читање књиге и урањање у неки измишљени свијет може довести до промјене менталног стања. Усредсредити мисли на нешто друго значи да вас ипак може нешто извући из стања у којем сте заглављени.

Поспремање или организирање физичког простора око себе изнимно је важна ствар, али то је начин како да се физички и проактивно бринете о себи и о свом простору. Људи често сами себе стављају на посљедње мјесто, али управо зато је важно водити рачуна о простору у којем радите јер ће то помоћи у томе како радите, побољшати ваш ум и усредоточеност на оно што је важно.

Стручњаци предлажу да понекад застанете и размислите о емоцијама које осјећате било да ћете то записати у свој телефон, дневник или само на папир. Ова активност ће вам помоћи да прихватимо своје емоције, искрено говорите како се осјећате и да не допустите да вам оне покваре дан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 12:19