/ GETTY IMAGES-YURI ARCUR PRODUCTIONS #MS YAPR
19/10/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Badem u njezi kože: Izborite se sa suvom kožom i spriječite njeno starenje

Badem je definitivno jedna od najkorisnijih supstanci za lijepu i zdravu kožu bez pigmentacije

Prema istraživačkoj studiji Nacionalnog instituta za zdravlje iz 2009. godine, istraživači su otkrili da se bademovo ulje koristilo u drevnim kineskim, ajurvedskim i grčko-persijskim školama medicine kako bi pomoglo kod ubalažavanja problematičnih stanja kože. Danas znamo da je badem definitivno jedna od najkorisnijih supstanci za lijepu i zdravu kožu bez pigmentacije, a takođe pomaže i kod suve kože i ublažava njeno prevremeno starenje kože.

Badem u njezi kože za mladolik izgled

Savršen je saveznik kod suve kože

Poznato je da linolna kiselina sprečava isušivanje kože, a bademi obiluju ovom kiselinom. Stoga, redovna upotreba proizvoda sa bademom pomaže u borbi protiv suve kože, a takođe pomaže u njenom obnavljanju.

Badem uklanja mrtve ćelije sa kože

Badem je takođe sjajan pomoćnih i za uklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija kože. Čineći kožu čistom, on takođe i pomaže u obnavljanju ćelija čineći kožu lijepom i sjajnom.

Pomaže kod tamnih podočnjaka

Ova namirnica je veoma bogat vitaminom E i može da napravi vidljivu razliku kada su u pitanju tamni krugovi ispod očiju. To je zato šro se vitamin E bori protiv oštećenja UV zraka i na taj način osvjetljava tamne mrlje.

Sprečava starenje kože

Egipatska kraljica Kleopatra je bila poznata po lijepoj i sjajnoj koži. To nije ni čudo jer su tajna njene ljepote bili upravo bademi. Već pomenuti vitamin E ima i antioksidativna svojstva koja blokiraju slobodne radikale u tijelu. To za posledicu ima ključnu ulogu u zaustavljanju procesa starenja, čineći vašu kožu glatkom i mladolikom, piše lepotaizdravlje.rs

Sprečava pigmentaciju kože

Pored vitamina E, bademi su bogati i vitaminom A. Ova dva vitamina u kombinaciji sa antioksidantima će očistiti vašu kožu uklanjajući štetne radikale i tako će spriječiti i poboljšati pigmentaciju kože bilo kog tipa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BADEMNJEGA KOŽE
09. maj 2024 23:48