Наташа Пејовић и Срђа Лубарда / Приватна архива
17/04/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додјелом модних награда почео фешн вик у Подгорици

Свака награда изазива позитивну емоцију и одговорност, и можда је добро што се то десило сада па сам онда мирна за следећу годину, казала је Бановић

Свечано отварање црногорске недјеље моде уприличено је синић у Подгорици додјелом модних признања најбољима у овој области. Поводом прославе јубилеја, 15 година црногорске недјеље моде, награду за најбољег дизајнера добила је наша истакнута дизајнерка Марина Бановић.

– Свака награда изазива позитивну емоцију и одговорност, и можда је добро што се то десило сада па сам онда мирна за следећу годину. Ово је један вид поштовања и верификације свего што човјек ради, вјетар у леђа за рад, одговорност свакако, али тако је свих ових гоидна - казала је Бановић.

За најбољу колекцију на претходној нејдељи моде проглашена је колекција дизајнерке Милене Ђурђић.

– Хвала жирију на ласаквој награди коју примам, који је препознао ову дизајнерску причу као креативан одговор на тешкоће живљења у последње двије године у доба пандемије. Хвала дивној и оданој публици, медијима на пажњи и утиску у последњих 10 година, наравно мом тиму који све моје идеје реализује на најбољи могући начин. Честитам свим добитницима награда вечерас - истакла је Милена.

У категорији најбољи модни фризер, титула је припала Кући моде и љепоте Зоран, док је за најбољег мејк ап артиста проглашена Марија Ивановић Шуковић.

Новинарка РТЦГ Ранка Перовић добила је признање за најбољег модног новинара.

– Посебно ми је драго што ову награду добијам за 30. манифестацију Монтенегро фешн вика, а уједно овом манифестацијом славимо 15 година трајања црногорске недјеље моде. Награду доживљавам и као признање за емисију коју радим и за све што радим на ТВЦГ током 24 године - додала је Ранка.

Најстилизованија женска особа је дизајнерка Наташа Пејовић.

– Хвала Модној комори, Срђи Лубарди и свима који су гласали за мене. Жељела бих да нагласим да ова награда мени посебно значи из разлога што ја увијек носим своје моделе, тако да је ово признање и као дизајнеру - казала је Наташа.

Најстилизованија мушка особа је Данило Калаезић, пи-ар Порто Монтенегра.

– Како нисам ни глумац, манекен, спортиста, било је заиста пријатно изненађење да добијем ову награду. Моду сматрам наставком сопствених мисли и слањем неке лијепе поруке. Драго ми је да су вечерас само лијепе поруке јер су људи око нас предивни - истакао је Калезић.

За најтраженију манекенку проглашена је Љубица Меденица.

– Хвала Модној комори која је уз мене од самог почетка моје каријере и врло сам срећна што сам дио тако велике куће. Надам се да ћу дуго година остати са њима и да ћемо се дружити - казала је Љубица.

Најтраженији манекен је Митар Филиповић, а модни фотограф Јелица Бујић. Модно признање је добио и спонзор манифестације Сомерсби, затим техничка продукција Такт, Хипотекарна банка, Капитал Плаза, хотели Унион и Неw Стар, као и портал МНЕ Магазин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:51