/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-PROSTOCK-STUDIO
25/11/2023 u 18:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako zaustaviti mrštenje i spriječiti bore

Za razliku od mišića tijela, mišići lica su bukvalno „utkani" u kožu, zbog čega kada se stežu vidimo kako mišić vuče kožu sa sobom

Bore na čelu su problem koji muči mnoge žene koji često nema veze sa godinama, već sa mrštenjem. Neophodno je i važno izraziti svoje emocije, ali bilo bi dobro da to ne ostavlja posledice u vidu boraizmeđu obrva i na čelu. Kako sprečiti mrštenje?

 Na šta treba obratiti pažnju

Za razliku od mišića tijela, mišići lica su bukvalno "utkani" u kožu, zbog čega kada se stežu vidimo kako mišić vuče kožu sa sobom. Štaviše, što češće izražavate emocije, to se vaši mišići više skupljaju i postaju naduvani. Kao rezultat, bore na koži postaju uočljivije. A kako to sprečiti?

Pratite situacije u kojima su mišići čela najviše uključeni

Pokušajte da pratite kako se vaše čelo "ponaša" kad ste ljuti, mrzovoljni, napeti ili nasmijani. To ne znači da treba da potiskujete emocije, samo obratite pažnju. Ako se često ljutite, praktikujte tehnike za smirenje, meditirajte… To se neće dobro odraziti samo na vašu kožu, već i na cijelo tijelo. Ljutnja krade i ljepotu i zdravlje i duševni mir,piše lepotaizdravlje.rs

Uradite opuštajuću masažu lica

Nema potrebe da previše rastežete kožu ili vršite pritisak na nju – to će je samo povrijediti. Napravite dnevni večernji ritual za sebe: vrhovima prstiju nekoliko puta povucite horizontalne linije od centra čela do slepoočnica. Ako to uradite koristeći ulje za lice, postupak će biti još prijatniji. Lagana masaža lica prevenira bore i ublažava hronični grč mišića čela koji se javlja usled konstantnog mrštenja.

Trik koji zaista djeluje

Ovo zvuči pomalo nevjerovatno, ali zaista djeluje. Uzmite kovanicu od 5 dinara (može i bilo koja druga, bitno je samo da je malo veća i teža). Zatvorite oči i lagano istapkajte predio između i iznad obrva. Dovoljno je dva minuta. Zatim stavite novčić između obrvi i dišite duboko i lagano. Pokušajte da zamislite kako vaša koža upija kovanicu, pa je izbacuje na površinu. A zatim se potpuno opustite i mirujte dvadesetak minuta. A možete to raditi i prije spavanja. Ponavljajte ovo svakodnenvo i brzo ćete primijetiti da je mrštenje nestalo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MRŠTENJEBORE
21. februar 2024 05:15