Мајчино млијеко / Шутерсток
17/10/2021 u 13:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мајчино млијеко је права ризница здравља

Мајчино млијеко сматра се најквалитетнијом храном за бебу и њен имунитет. Оно бебу штити од разних вируса, бактерија и других болести, а врло је интересантна и чињеница да се оно прилагођава потребама дјетета

Ако дојите, сигурно сте свјесни колико је то магично (али и тешко) искуство. Такође, вјероватно знате колико бенефита дојење има по вашу бебу - невјероватно је за имунитет, смањује ризик од кардиоваскуларних болести, дијабетеса тип 2, реуматоидног артритиса...

Оно садржи све хранљиве материје које су беби потребне за правилан раст и развој. Бебе које се хране мајчиним млијеком уравнотежено добијају килограме, а оно је и природан лаксатив и подстиче добре бактерије у цријевима.

Мајчино млијеко сматра се најквалитетнијом храном за бебу и њен имунитет. Оно бебу штити од разних вируса, бактерија и других болести, а врло је интересантна и чињеница да се оно прилагођава потребама дјетета. Уколико се ви или беба борите са неком врстом инфекције, мајчино млијеко ће повећати количину потребних антитијела.

Дојење, такође, смањује ризик од многих хроничних болести. Истраживања су показала да дојена дјеца имају мању могућност од развоја кардиоваскуларних болести, целијакије, запаљенских болести цријева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:25