Britanski ambasador s asuprugom, Vesna Mandić i kreatorke / -FABRIKA
01/12/2023 u 17:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na modnom spektaklu dvije kreatorke spoj ležernog i progresivnog

Događaj "UK in Serbia Fashion show"/Modna revija UK u Srbiji" spojio Britaniju i Srbiju

U prepunom zdanju Rezidencije Britanskog ambasadora u Beogradu održan je spektakularni modni događaj "UK in Serbia Fashion show"/Modna revija UK u Srbiji", u organizaciji Britanske ambasade i agencije Fabrika, sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa Velike Britanije i Srbije. Modne komade predstavile su dvije najperspektivnije modne dizajnerke dvaju zemalja.

Na početku programa, prisutnima su se obratili ambasador Edvard Ferguson i direktorka agencije Fabrika, Vesna Mandić. Ambasador je između ostalog istakao da ovaj modni događaj slavi dvije modne kreatorke koje kroz modu povezuju Veliku Britaniju i Srbiju. Njihovo obraćanje predstavnicima diplomatskog kora i zvanicama iz kulturnog i javnog života je prenilo na prisutne lepu i pozitivnu energiju koja se osjećala od samog početka, pa do kraja ove izuzene večeri. Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom ispratila svaki model modnih kreatorki koje su prikazale svoje kolekcije.

image

Tamara Radivojević

-FABRIKA

Tamara Radivojević, kao predstavnik Srpske modne scene, prikazala je capsul kolekciju koju je kreirala specijalno za ovu priliku. Tamara je jedna od najuspešnijih modnih dizajnerki Srbije. Diplomirala je modni dizajn 2000. godine na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.

Od 2006. godine vodi uspešan sopstveni brend u Srbiji, "Tamara Radivojevc Fashion studio".

image

Tamara Radivojević

-FABRIKA

Kroz svoje kolekcije, igra se smjelim kontrastima i siluetama. Stvara smio, upečatljiv, ležeran i "cool" lični izraz. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji s druge, autentični su potpisi njenog rada. Njene capsul kolekcije su sačinjene od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odjeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stL.

Sinead Gorey je prikazala najnoviju kolekciju koja je premijerno prikazana na septembarskoj Nedelji mode u Londonu. Ona je jedna od najpoznatijih Britanskih kreatorki mlađe garde Britanske modne scene. Svoj brend je lansirala 2019. godine prezentacijom na London Fashion week-u i od samog početka je podržava I sponzorišre British Fashion Council, što najbolje govori o njenom kvalitetu i talentu.

image

SINEAD GOREY

-FABRIKA

Sinead konstantno poziva modnu industriju na buđenje. Njene kolekcije su buntovne, seksi i odraz njenog odrastanja na londonskoj rave sceni. Inspirisana je party kulturom, smjelim printovima, ekstremnim krojevima i živim bojama rejv estetike. Njena digitalna štampana tkanina postala je kultna, a njena etiketa omiljena mnogim poznatim ličnostima kao što su Cardi B, Kali Uchis, Chloe Bailey, Rosalia, Andrea Valle, Jorja Smyth, Ellie Goulding, Megan Thee Stallion, Miranda Cosgrove, Tammy, Ana Mena…..

image

SINEAD GOREY

-FABRIKA

Ovo "veče za pamćenje", puno pozitivne energije i dobrih vibracija je obilježilo i veliki broj uglednih i poznatih zvanica, među kojima su bili Nemanja i Ana Vidić, Zdravko Šotra, prof.Neda Todorović, princeza Jelisaveta Karađorđević, Đorđe Mišina, Aleksandar Simić...brojni ambasadori, modni influenseri i novinari, osobe iz kulturnog privrednog i javnog života Srbije.

Događaj u Britanskoj rezidenciji imao je i važnu humanitarnu komponentu. Povodom globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", ambasador Ferguson i njegova supruga Kerolajn su odlučili da pokrenu donatorsku akciju za kupovinu novogodišnjih i božićnjih paketića za 98 mališana, koji su, zajedno sa svojim majkama, trenutno u programu podrške organizacije Atina. Lokalna organizacija "Atina" već dugi niz godina pruža podršku žrtvama trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 12:42