Studenti Univerziteta Metropolitan / -DAVID ĐORđEVIć
24/11/2023 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week-a

Stojeće ovacije e publike bile su najveća nagrada za više od 300 profesionalaca koji su predano radili u ogranizaciji ove Nedelje mode

Dodelom nagrada najboljim učesnicima Perwoll Fashion Week-a završena je 52. po redu nedelja mode u Beogradu. U avangardnom prostoru Dorćol Platz-a, Modni studio Click je dodijelio prestižne nagrade najboljim dizajnerima, manekenima, šminkerima, frizerima... jednom riječju, najboljim učesnicima manifestacije.

Re:Thnik Fashion by Perwoll nagrade su dodijeljene tokom revijalnog programa manifestacije, a pobjednici ovog konkursa su, trećeplasirani Nikola Kojić, drugoplasirana Emilija Zdravković, i pobjednica Marija Đorđević. Oni će imati priliku da prikažu svoje prve kolekcije na narednom proljećnom izdanju Nedjelje mode, a dio nagrade je i finansijska podrška za izradu kolekcije koju im pruža brend Perwoll.

Na današnjoj ceremoniji nagrade su uručene i najboljim učesnicima prethodnog 51. izdanja Beogradske nedelje mode, jer to nije realizovano usled nesrećnih okolnosti tokom mjeseca maja.

Manekeni su važna karika kvalitetne prezentacije kolekcija, svaki dizajner ih pažljivo bira, a brojnost manekena i različitost njihovih fizionomija ukazuje na različite dizajnerske koncepte i vizije. Najbolji manekeni 51. Nedelje mode su Sara Živković i Andrija Bulajić, a 52. su Glenda Oviedo i Strahinja Stojanović.

image

Najbolji manekeni

-DAVID ĐORđEVIć

Magazin Lepota i zdravlje tradicionalno dodeljuje Beauty nagrade za najbolji Make up, koju su dobili Jovan Nikolić (51.BFW) i Verica Jogodić (52.BFW), dok su za najbolji Hair style nagradu ponijeli Nikola Stanojković (51.BFW) i BFW Hair team powere by Goldwell (52.BFW).

image

Najbolji šminkeri i frizeri

-DAVID ĐORđEVIć

BFW INSTASHOT nagrada za najboljeg mladog fotografa već godinama privlači veliki broj talenata iz ove oblasti. S obzirom na to da je svake godine sve veći broj prijavljenih i sve jača konkurencija, uspjeh Svetlane Braun (51.BFW) i Pera Arsenijevića (52.BFW) je snažan podsticaj za njihov dalji rad. Nagrada je samostalna izložba u okviru Beogradske nedelje mode, koju je Svetlana kao pobjednica na prethodnom BFWu ovaj put već uspješno realizovala, a Peru tek predstoji na narednom 53. po redu Perwoll Fashion Week-u.

image

Pero Arsenijević najbolji mladi fotograf

-DAVID ĐORđEVIć

Nagrada Textil Designer Award, koju dodjeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora, uručena je Bošku Jakovljeviću (51.BFW) koji se zahvalio na ovom velikom priznanju, a čiji gest da dio vrijedne nagrade koji stiže u najkvalitetnijim materijalima ustupi nekom mladom dizajneru, pozdravljen je velikim aplauzom i usklicima podrške iz publike. Zatim je Studentima Univerziteta Metropolitan (52.BFW) uručena statua a dragocjena nagrada u vidu materijala za njihove buduće radove i kreacije stiže od Textila na pravu adresu.

image

Jelena Pavlović uručila Textil nagradu Bošku Jakovljeviću

-DAVID ĐORđEVIć

Sa ciljem da se istakne važnost stilista kao integralnih članova modne industrije, po prvi put je organizovan takmičarski program Style Clash, u okviru novog formata multi-funkcionalnog BFW Stage. Na zadate teme najbolje stilizovane odgovore su dale trećeplasirana Dijana Malnar, drugoplasirana Ana Mićković i pobjednica Olja Marković, i to su prve dobitnice Style Clash Award.

image

Nevena Madžarević i Nenad Radujević - nagrada Dragana Ćosić

-DAVID ĐORđEVIć

Nagrada "Dragana Ćosić" je ustanovljena sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj modi drage novinarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom. Nagrade se dodeljuje onim novinarima koji se ističu po promociji, podršci i saradnji sa domaćim dizajnerima i jedna je od najvažnijih nagrada na Beogradskoj nedelji mode jer je dodeljuju sami modni dizajneri. Ovogodišnji laureat je Nevena Madžarević, novinarka NoveS televizije, koja već godinama, kroz svoj novinarski rad podržava rad i prezentacije domaćih dizajnera, privatno bira da nosi baš domaće brendove, i što je najvažnije svojim prefinjenim decentnim stilom i stavom predstavlja vrijednosti koje su krasile i samu Draganu Ćosić. Dosadašnji dobitnici ove značajne nagrade su Ivon Jafali, Suzana Zlatanović - Luna Lu, Jelena Gajšek, Brana Antović i Boško Jakovljević. Zahvaljujući se, Nevena je istakla da joj je izuzetna čast što je njena prva nagrada u životu baš ova, jer je poštovala Draganin rad i stil, a i prija joj što se našla u ovako dobrom društvu odabranih kolega koji su dosadašnji laureati.

image

Nevena Ivanović dobitnica nagrade Boris Nikolić

-DAVID ĐORđEVIć

Nagrada "Boris Nikolić" omiljena među dizajnerima jer nosi ime jednog od srpsnkih ajtalentovanijih dizajnera koji je prerano preminuo, dodjeljuje se za savremeni modni izraz ovoga puta je pripala Neveni Ivanović – Neo Design, ne samo za hrabre i savremene kreacije, već i za njen predan edukativni rad kojim podržava razvoj i daje prilike mladim dizajnerima.

Dodijelivši nagrade najboljim učesnicima Perwoll Fashion Week-a, Nenad Radujević, osnivač i direktor MS Click i Beogradske nedelje mode, zahvalio se svim učesnicima na doprinosu da se opet pomjere granice prezentovanja i utvrdi pozicija vodeće modne manifestacije u Srbiji. Ali najveću zahvalnost je uputio publici koja je svako veče dupke punila veliki prostor Hangara i čije su stojeće ovacije bile najveća nagrada za više od 300 profesionalaca koji su predano radili u ogranizaciji ove Nedelje mode. Bili su to za njih pravi trenuci radosti, kada neko prepozna vaš rad i spontano, i od srca ga pohvali, a to su bili baš ti uhvaćeni momenti - GET IN THE MOMENTUM, koji će ostati do aprila 2024. kada će se održati 53. Perwoll Fashion Week.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 08:15