/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-YURI ARCURS PEOPLEIMAGES.COM
02/12/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolje tehnike za sakrivanje sijede kose

Spas su pramenovi koji će vam uštedjeti vrijeme i novac jer nećete morati da se farbate na svake dvije do tri nedjelje

Nedavno smo počeli da prihvatamo da sijeda kosa nije nešto čega se treba stidjeti ili skrivati po svaku cijenu. Ali to ne znači da se svima dopada sijeda kosa. A mnoge najviše nerviraju sijede dlake koje su nepravilno raspoređene po kosi. U tom slučaju, spas su pramenovi koji će vam uštedjeti vrijeme i novac jer nećete morati da se farbate na svake dvije do tri nedjelje.

Riblja kost

Pramenovi "riblja kost" podrazumijeva pramenove različite nijanse koji se prirodno integrišu u sijedu kosu. Ideja je da se izbjegnu česte posjete frizerskom salonu, uz veoma precizan rad višetonskih pramenova koji stvaraju mnoštvo nijansi u kosi. Dakle, nakon ove tehnike razlikovanje sijede kose je mnogo komplikovanije. To je idealna tehnika za plavuše i brinete sa sijedom kosom koje traže prirodnu završnu obradu koja ne zahtijeva mnogo održavanja. Moraćete samo da prilagodite svjetlije tonove da biste lakše kamuflirali sijedu kosu.

Farbanje u što sličnije nijanse

Ova tehnika nema za cilj da sakrije sijedu kosu, već da je prirodno integriše u kosu. Bira se ton sive kose koji se kombinuje sa drugim manje ili više bliskim tonovima vaše prirodne kose. Cilj je da se stvori efekat dubine i nijansi u kojima se gubi bijela kosa.

Upadljivi pramenovi

To je odličan način da kamuflirate sijedu kosu i to iz tri razloga:

Prirodni finiš: sijeda kosa se stapa sa dva druga tona, svijetlijim i tamnijim ili srednjim, u zavisnosti od podloge, tako da ju je mnogo teže uočiti.

Prilagođavaju se različitim nijansama kose: i plava kosa – najsvestranija kada je u pitanju sakrivanje sivkaste kose – i kestenjaste i brinete mogu imati koristi od ove tehnike sa višebojnim dijagonalnim pramenovima.

Štede novac: znatno ćete prorediti posete frizerskom salonu i farbanje.

Zlatni pramenovi

To su pramenovi koji najviše podmlađuju i koji se savršeno kombinuju sa sijedom kosom. Tamna osnovna boja služi za davanje dubine, a pramenovi stavraju meki prelaz koji ne zahtijeva često farbanje.

Idealni pramenovi za prosijedu smeđu kosu

Na smeđoj kosi možete se poigrati plavim tonovima poput zlata, meda ili karamele i smeđim kao što su lješnik ili mliječna čokolada da biste stvorili nijanse u kojima se sijeda kosa prirodno integriše.

Pepeljasti pramenovi

Pepeljasto plava je ona koja se najbolje integriše sa sijedom kosom. To je prigušena plavuša sa blagim hladnim podtonom, koja se može kombinovati sa svijetlosmeđom i tamnoplavom podlogom da bi se postigao taj višebojni finiš.

Pramenovi koji kamufliraju sijede na tamnoj kosi

Šta ako se sijede pojave na tamnoj kosi? Tu će pomoći pramenovi u karamel, vanila i bež tonovima, jer će se sijede vlasi potpuno uklopiti u te nijanse.

Bež pramenovi

Riječ je o plavim tonovima koji se dobro uklapaju u smeđu kosu, a cilj je da se stvori više tonova u kojima se sijeda kosa gubi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:33