Depilacija nausnica / -GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
09/07/2023 u 19:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolji načini za uklanjanje nausnica

Sve žene imaju dlake na licu, čak i super-kul slavne dame. Mi smo bića prekrivena zaštitnim slojem dlačica i nema potrebe da se stidimo zbog toga, šta god nam prolazilo kroz glavu dok se gledamo u svoje uveličavajuće ogledalo. Ipak, ako niste željne da vam lice bude pokriveno paperjem poput breskve – to je sasvim u redu. Postoje bezbijedni i efikasni načni da uklonite svoje nausnice.

Pinceta

Pinceta je najlakši i najjeftiniji metod, ali njegova je mana jedna: djeluje samo ako uklanjate nekoliko dlačica sa lica. Ukoliko treba da zahvatite veće područje moraćete da se opredijelite za nekid rugi metod.

Krema za depilaciju

Krema za depilaciju je jak alkalni proizvod koji slabi dlaku tako da se ona lako uklanja iz korena. Cio proces traje od pet do 10 minuta, u zavisnosti od teksture dlačica i formule proizvoda.

Iako su depilacione kreme odličan izbor za cijelo tijelo, kada radite na licu morate biti pažljive sa izborom proizvoda. Kreme često sadrže jake hemikalije i mogu izgorjeti ili iziritirati vašu kožu. Zato, najprije provjerite kako reagujete na kremu, a potom pristupite uklanjanju nausnica.

Dermaplaning

Vjerovali ili ne, dermaplaning je zapravo verzija brijanja lica koja uključuje uklanjanje gornjeg sloja kože (i dlaka zajedno sa njim) pomoću malog skalpela za piling. Rezultati traju oko dvije nedjelje. Ipak, ovo je prilično snažan piling pa budite spremne da pažljivo njegujete svoju kožu posle tretmana ako se odlučite za ovu opciju.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je odavno omiljena metoda za uklanjanje nausnica. Njeni rezultati traju dobre četiri nedjelje, a sve što je potrebno je malo vrućeg voska (ili traka za depilaciju) i krema za hidrataciju nakon toga. Ipak, opet je neophodan oprez: depilacija voskom često izaziva crvenilo, iritaciju, a i bolna je.

Depilacija šećerom

Ako tražite tehniku koja je manje bolna i nježnija za kožu od depilacije voskom, možda biste željeli da razmislite o šugaringu. Postoje dvije vrste šećera: pasta i gel. Oba se sastoje od prirodnih sastojaka kao što su limunov sok, šećer i voda, a obje vas ostavljaju bez dlaka do šest nedjelja.

Uklanjanje nausnica koncem

Ovo je drevna metoda uklanjanja dlačica koja koristi kanap za precizno oblikovanje obrva i uklanjanje dlačica iznad usana. Brza je, ne koristi nikakve hemikalije i generalno je jeftina. Osim toga, rezultati mogu trajati do šest nedjelja.

Lasersko uklanjanje nausnica

Lasersko uklanjanje nausnica koristi pulsno svjetlo da onesposobi folikul dlake, što iskreno zvuči zastrašujuće, ali zaista nije. Lasersko uklanjanje je metoda trajnog smanjenja dlačica koja je bezbijedna za upotrebu na licu, kao i na tijelu. Dlačica koja izrasta biće svaki put sve tanja i svjetlija, tako da je primjena na licu itekako efikasna.

Sesija elektrolize

Ova metoda ima najbolje rezultate i jedina je koja se smatra metodom trajnog uklanjanja dlačica. Koristeći električnu struju, kozmetičar skida dlaku po dlaku koristeći sondu ili elektrodu.

Brijanje

Dok se dermaplaning oslanja na manju oštricu, za brijanje se koristi klasičan brijač – ali postoji mnogo modernih opcija namijenjenih posebno za ženska lica, odnosno za uklanjanje nausnica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DEPILACIJANAUSNICE
09. jun 2024 13:00