Неда Украден / приватна архива
01/01/2022 u 13:50 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неда Украден: Загрљај и осмијех мојих најмилијих најдражи су ми поклони

Празнична еуфорија и даривање код естрадне умјетнице Неде Украден не чека казаљке

Новогодишња еуфориjа већ увелико влада циjелим свиjетом, а то jе случаj и у дому познате естрадне умjетнице Неде Украден. Пјевачица, традиционално своjу породичну оазу уљепша празничном декорацијом заjедно са своjим унучићима. И ове године, потрудили су се да једнако уживају, како у кићењу јелке, тако и у спремању разноврсних јела и посластица чији мириси је, како каже, и данас подсјећају на дјетињство и дане лијепих мисли. Посебно је чини радосном што је дио одрастања њених унучића па се стога увијек труди и да им свијет маште и игре обоји несебичном љубављу којом их дарује свакодневно. Најлуђу ноћ, Неда ће дочекати са својом публиком на тргу Крајина у Бања Луци, док ће за репризу црногорска публика имати прилику да слави са њом у хотелу Палас у Петровцу. Иако су ово дани када музичари највише раде, Неда истиче да у чаролији надолазаћих празника увијек нађе времена да ужива са својом породицом.

Осjећате ли новогодишњу еуфориjу и сматрате ли Нову годину приликом за неки нови почетак?

- Новогодишња еифориjа jе нешто чему се радуjемо и одрасли и дјеца. Нас стариjе подсјећа на неко вријеме дјетињства, кићења jелки, поклона, смиjеха, мириса jела, колача. Сви у томе уживамо, а то jе и вриjеме праштања, мирења, добрих мисли.

image

Осмијех унучића – Недин највећи дар

-NEDA UKRADEN

Како украшавате дом уочи новогодишњих и божићних празника?

- У мом дому увиjек доминира велика jелка од два метра и препуна jе украса, машни, пахуља, лампица. Али и на прозорима, полицама и другим мjестима стављамо гирланде, украсе,звончиће. Заjедно са дjецом то китим и увиjек се радуjем што сам дио њиховог одрастања, што могу бар мало доприниjети да таj свиjет маште, игре, украшавања, даривања никад не напусте.

Правите ли унуцима пакетиће и шта jе наjважниjе да се у њима нађе ?

- Не чекам Нову годину да бих даривала своjе укућане или они мене, али поклон испод jелке увиjек мора да буде. Ниjе важна вриjедност, већ нешто што ће их обрадовати.

Jесте ли током празника потпуно посвећени фамилиjи или и тада радите?

- Новогодишњи празници су вриjеме када музичари наjвише раде - од снимања новогодишњих програма до самог наступа за дочек Нове године. Али остаjе довољно времена приjе или послиjе тога и за укућане и кућу.

Правите ли чувену листу новогодишњих одлука и шта ће се ове године наћи на њоj ?

- Ако смо ишта научили за ове двије протекле године ковид пандемиjе то jе да не правим никакве спектакуларне планове. Моj списак жеља jе добро здравље, љубав, срећа - како моjоj породици и мени,тако и свим људима.

Какав поклон прижељкуjете испод jелке, а шта Ви наjчешће даруjете блиским особама?

- Наjвећи поклон ми jе загрљаj моjих наjмилиjих и њихов осмиjех, здравље. Све друго имам.

Шта очекуjете од 2022. године?

- Од 2022. године очекуjем да се коначно угаси ова пандемиjа, ово ненормално стање у друштву, свиjету, и да кренемо живjети како и доликуjе човjеку, без страха од дружења, музике, путовања.

Коjи jе наjљепши тренутак коjи сте доживjели у 2021. години ?

- Наjљепше ми jе било то што сам успjела и поред свих мjера, страхова ограничења снимити и промовирати jедан сjаjан ЦД са 13 пjесама и исто толико видео броjева, у издању и Кроација рекордс и ПГП.

Честитка читаоцима Дана?

- Свим читаоцима Дана, желим приjе свега здравиjу, срећниjу нову 2022. годину, испуњену љубављу и радом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:26