Новогодишње одлуке / -Шутерсток
09/01/2022 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новогодишње одлуке које треба да донесе сваки родитељ

Нова година је право вријеме да се радујемо, уживамо са најдражима, али и донесемо неке велике одлуке. Наравно да се грешке увијек дешавају и то је нормално, али постоје неке одлуке које ће вам дати прилику да родитељство побољшате и олакшате живот са дјецом

Нова година је право вријеме да се радујемо, уживамо са најдражима, али и донесемо неке велике одлуке. Наравно да се грешке увијек дешавају и то је нормално, али постоје неке одлуке које ће вам дати прилику да родитељство побољшате и олакшате живот са дјецом. Зато мама Криси Кетли, експерт за родитељство, открива пет новогодишњих одлука које вам могу уљепшати живот са дјецом.

Трудите се да будете довољно добри, не савршени

Често стварамо неке идеологије и трудимо се да јуримо савршенство. Нико нема исти живот, исту дјецу, па је немогуће достићи ту слику коју видите код других. Бити довољно добар значи пратити дјететове потребе, прилагођавати се животу, па дозволити и нездраву вечеру, мало више цртаних филмова с времена на вријеме.

Будите упорни са својим правилима и границама

Да бисте васпитали дијете, важно је да нека правила постоје. Ако радите оно што кажете да ћете урадити, тако и дијете учите да контролише свој живот.

Немојте потцјењивати дјецу

Ако будете потцјењивали способности дјетета, то ће касније направити проблем са њиховим самопоуздањем. Дајте им прилику да буду самостални и одговорни, наравно, колико приличи узрасту. Немојте отићи ни у другу крајност, па очекивати од њих превише или их поредити са другом дјецом.

Слушајте их

Касније ће дјеца жељети да вам причају ствари о свом животу ако им сада дате прилику и слушате их. Пустите их да испричају, укључите се, посматрајте их.

Уживајте и забављајте се

Сви знамо да је смијех најбољи лијек и да свима неизмјерно прија. Потрудите се да се у овој години више посветите забави и дружењу са дјецом, одвојте вријеме за породицу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:17