Koristi o dplivanja višestruke / -GERRYIMAGES
29/07/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plivanjem do lijepog i oblikovanog tijela

Idealan sport koji uz minimalan napor oslobađa od viška kilograma i pozitivno utiče na mjesta na kojima se stvara celulit

Tokom ljetnjih mjeseci boravak na moru i plaži ne mora da prija koliko prija plivanje, koje je veoma korisno za naše tijelo i kapacitet pluća. Plivanje ravnomjerno opterećuje i razvija sve grupe mišića, a ne opterećuje zglobove ili tetive. Položaj tijela i strujanje vode pospješuje cirkulaciju, izdužuje i oblikuje tijelo, i pomaže da ostanemo u dobroj formi.

Plivanje je idealan sport koji uz minimalan napor oslobađa od viška kilograma i pozitivno utiče na mjesta na kojima se stvara celulit. Već posle nekoliko sati plivanja, primijetićete snagu u tijelu, blag zamor ali i osjećaj lakoće.

Pola sata plivanja sagori do 350 kalorija. Preporučuje se svakodnevno, ili najmanje tri puta nedeljno kako bi povećali izdržljivost i skinuli suvišne kilograme.

Jako je važno pravilno savladati tehniku disanja koja utiče na brzinu, okretnost i pojačava učinak plivanja. Način disanja zavisi i od stila plivanja. Pri slobodnom plivanju vazduh se udiše kada okrenete glavu u stranu, dok kod prsnog vazduh udišete u trenutku kada vam je glava izvan vode.

Zdravstvena korisnost plivanja:

- jača srčani mišič i pospješuje cirkulaciju;

- povećava kapacitet pluća;

- pomaže kod rehabilitacije i povrede zglobova;

- dopinosi zdravlju kostiju i kičme;

- reguliše stres i napetost.

Savjet: Pre novog udisanja vazduha izdahnite sav vazduh jer ćete u suprotnom imati problema sa koncentracijom i usklađivanjem disanja sa pokretima tokom plivanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:09