Rada Krivokapić Radonjić / -PRIVATNA ARHIVA
03/08/2023 u 15:18 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rada Krivokapić Radonjić dobila prestižnu nagradu za najbolju svjetsku kreatorku

Sudije je posebno impresionirao Radin fokus na klasične dizajne koji laskaju njenim klijentima i slave modu i izraz koji ona donosi

Crnogorska dizajnerka i stilistkinja Rada Krivokapić Radonjić, u svoju bogatu modnu karijeru, uvrstila je još jedan uspjeh, i to svjetski. Naime, onda je proglašena za najbolju svjetsku modnu dizajnerku za 2022/2023. godinu u organizaciji Corporate Live Wire, a u kategoriji Fashion Deseigner Of The Year. 

-Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj poslednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu -kazala je dizajnerka za Dan portal.

Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu ovu nagradu dodjeljuje već godinama unazad, a dizajnerka je u februaru ove godine dobila obavještenje o nominaciji za ovu prestižnu nagradu. Vijest se brzo proširila i u britanskim medijima.

-Sudije je posebno impresionirao Radin fokus na klasične dizajne koji laskaju njenim klijentima i slave modu i izraz koji ona donosi. Kao društveno i ekološki osviješćen modni dizajner i stilista, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i uspostavljajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed. Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil kao i vrednovanje zaštite ljudi i planete. Rada je u stanju da uradi sve ovo, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji je dio njenih modnih brendova - navodi se u tekstu. Među kriterijumima za ovu prestižnu nagradu nalaze se inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, doslednost i kvalitet.

Podsjetimo, Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentivns. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosledno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil. Njene modne revije su emitovane na televiziji uživo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:17