Селена Гомез / Љепота и здравље
24/04/2022 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Селена Гомез лансирала платформу за ментални фитнес

Будући да отворено прича о менталном здрављу већ годинама ни не чуди чињеница да jе Селена Гомез лансирала платформу за ментални фитнес "Wondermind". Између снимања друге сезоне серзиjе "Only Murders in the Building" и вођења успjешне меjкап линиjе "Rare Beauty", Селена Гомез вриjедно ради и на jош jедном сjаjном проjекту. Наиме, пjевачица jе одлучила да помогне свима да се едукуjу о менталном здрављу. Ова одлука ни не чуди, како jе и сама много пута досад отворено и jавно причала о свом менталном стању и тjескоби с коjом се годинама бори.

У питању jе мултимедиjална платформа за ментално здравље, коjа за циљ има да се промиjени сам став о менталном здрављу, али и да се поjединци боље едукуjу и информишу. У овоj идеjи, Селени jе помогла њена маjка Менди Тефи, као и Даниjела Пирсон, кооснивач "Newsette". Иако jе у питању судар три генерациjе: З, X и милениjал, све три су се окупиле око исте страсти- менталног здравља.

– Када смо маjка и jа почеле да се повезуjемо управо преко наших путева ка менталном здрављу схватиле смо да немаjу сви људи таj луксуз. Причале смо о искуствима и стигмама с коjима смо се сусретале, а закључиле смо да у случаjу ментално здравља не постоjи 'универзална величина'- изjавила jе Селена.

–Наш мото jе да треба да идете код терапеута, ми нисмо замjена за разговор са стручним лицем. Међутим, баш као и физички фитнес, можемо вам бити личан ментални тренер, рекла jе Пирсонова. "Wondermind" укључуjе и садржаj и алатке за ментални фитнес (као што су вjежбе писања дневника на дневноj бази), али и подкаст, у коjем причаjу стручњаци.

Селена је ограничила и вриjеме коjе проводи на друштвеним мрежама.

–Пауза од друштвених мрежа jе била наjбоља одлука за моjе ментално здравље. Створила сам систем да ни немам више шифре. Непотребна мржња према себи и поређење су нестали, када сам одложила телефон, рекла jе она.

– Веома сам узбуђена око тога шта стварамо. Мислим да jе важно да свако зна да ниjе сам. Жељеле смо да створимо простор коjи ће охрабрити кориснике да причаjу. А исто тако, корисници ће знати да се њихов глас чуjе, а осjећања поштуjу, рекла jе Гомезова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:26