Магично смиље / -Магично смиље
22/10/2021 u 20:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смиље брани ожењене мушкарце од других жена, кантарион штити од зла, а дивља ружа од болести

Љековита своjства многих билљjака коришћена су од давнина у народноj медицини. Међутим, у прошлости се такође вјеровало да неке од њих имаjу и магиjске моћи

Према вјеровањима уколико дјевоjка жели да се момак заљуби у њу, направила би венац од маргарете, а ако жели да jоj муушкарац остане вјеран, носиће гранчицу селена.

Љековита своjства многих биљака коришћена су од давнина у народноj медицини. Међутим, у прошлости се такође вјеровало да неке од њих имаjу и магиjске моћи. Доносимо биљке за коjе се вјеровало да имаjу невјероватне моћи.

Кантарион

Кантарион jе биљка коjа чува жене од зла и болести. Уколико жена посумња да jе узрок њене неплодности црна магиjа, онда треба да у џепу носи цвијет кантариона, као и да пиjе незаслађен чаj од овог цвијета.

Дивља ружа

За дивљу ружу се вјеровало да штити од разних болести. Наводно, болесник ће оздравити ако се провуче кроз обруч направљен од грања дивље руже.

Маргарета

Од сјемена овог цвијета некад су се правиле огрлице коjе су представљале љубавну амалиjу. Довољно jе било да дјевоjка кроз огрлицу погледа младића коjи jоj се свиђа и он ће бити њен.

Георгина

Сасушен коријен од георгине jе била моћна амаjлиjа коjа jе помагала женама да остану у другом стању. Вјеровало се да ће жена лакше остати труда, уколико би стално у џепу носила корен георгине.

Смиље

Мирисно смиље jе некада била омиљена женска амjалиjа. Уколико жена жели да сачува свог мужа од других жена, довољно jе било да са собом носи гранчицу смиља.

Селен

Селен jе био намијењен девоjкама коjе желе да се удаjу. Требало jе да се свакодневно носи гранчица селена близу тијела, а jедном недјељно девоjка коjа жели да ступи у брак треба да се окупа у води у коjоj jе претходно потопила ову биљку. Магиjско дјеловање селена привукло би сродну душу.

Извор: Новости Магазин

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:54