Toni Ward / -FOTO FABRIKA
06/08/2023 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Toni Vord "ugađa" razmaženim ženama

Nije lako naći zajednički jezik sa razmaženim klijentima, ali ni suzbiti svoj ego ako se ne poklope mišljenja

Za Tonija Warda visoka moda je ljepota, umjetnost koja hrani dušu, ali nije jedina kojom se bavi. To što visoka moda ne podliježe modnim trendovima ne bi trebalo da sprečava dizajnere da se njom bave, smatra dizaјner. Za nekoga je sam poјam visoke mode prednost, za nekog nedostatak, ali zato Ward priprema kolekcije za sve kategorije potrašača, i za one koji su obični, svakodnevni kupci i za one koji imaju visoke prohtjeve i veliku finansijku moć.

image

Sa Wardove revije u Tivtu

-FOTO FABRIKA

- Mislim da su moji modeli napravljeni za veoma glamurozne i moćne ličnosti. Napravio sam drugu kožu zbog koje ne može nestati vaša prava koža. Neki dizajneri prave oklop da izgledate kao neko drugi. Ono što ja radim je da iznosim najbolje iz svog klijenta, obično klijent mora da bude jak da može da iznese takvu haljinu, ne mogu ugoditi svima - kaže Ward.

image

Sa Wardove revije u Tivtu

-FOTO FABRIKA

Kolekcija kojom se predstavio na IFF u Porto Montenegru je presjek kolekcija "ready to wear".

- Donio sam presjek moje nosive kolekcije. Mislim da Crna Gora se priprema za ovo ali još uvijek nije spremna, pa sam zato donio presjek kolekcije. Želio sam da donesem nešto što je u mojoj DNK. Ja imam istoriju, imam ime i znam kako će me zbog toga što vide više voljeti, to mi je i cilj, ili će me mrziti više, vidjećemo. Ne možete biti svačiji dozajner, ne želim da ugodim svima, želim da ugodim njoj za ostale me nije briga - kazao јe dizaјner.

image

Sa Wardove revije u Tivtu

-FOTO FABRIKA

Nakon dugog spiska dama iz svjetskog džet seta sa kojima je sarađivao pozvan je da kaže koliko je koja razmažena.

-  Neki selebriti su razmaženi, a neki su prave duše, njih 99 odsto je razmaženo kao uostalom sve žene. Radio sam sa PINK uvijek sam mislio da je na teška "boјa", ali ona je tako dobro slušala, tako smo lako sarađivali da sam se pitao: "Hej, jesi li ti Pink, ti pjevaš Predsјedniku. Pink za koju sam čuo je luda. Dok imate Šeron Ston koja izgleda divlje, ali samo izgleda. Neki ljudi imaju nešto što se odmah ne vidi.

Nije lako naći zajednički jezik sa razmaženim klijentima, ali ni suzbiti svoj ego ako se ne poklope mišljenja.

-  To je za mene šansa. Za mene sve žene bilo da su debele ili mršave mogu biti seksi, treba samo da znate kako da ih predstavite. To je kao skulptura pogledate kamen i ne vidite ništa ali kao dobro pogledate i imate oko za to možete razbiti kamen i od njega napraviti nešto predivno. Žena je žena, mora da se našminka, da napravi frizuru, haljina je samo dio igre. Ja sam tu da napravim da se ona osjeća posebno.

image

Sa Wardove revije u Tivtu

-FOTO:FABRIKA

Kako јe kazao, nekada moraјu da se donesu teške odluke.

- Moramo da kažemo NE mnogo puta i slavnim ličnostima. Ponekad mislim da se imidž može podržati sa stilom. Ponekad moramo raditi više na imidžu. Nekad mislite da je zadatak pretežak, a nekad morate da ponavljate. Nema kompromisa u vezi sa imidžom i stilom. Ponekad morate da date komad onome ko traži ili je ovaj komad privatno pravljen za nekog drugog pa morate da kažete NE slavnoj ličnosti koja hoće da ga ima - sve to su teške odluke - obјasnio јe Toni Ward.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 07:07