Ilustracija / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-MILENKO ĐILAS
16/09/2023 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Velvet sjenke za oči jesenji trend koji ćete obožavati

Svjetlucave sjenke su ključ za baršunasti sjaj i teksturu

Velvet ili baršunaste sjenke za oči stvaraju metalik efekat duo-hroma i često zahtijevaju miješanje različitih boja sjenki i njihovih tekstura da biste postigli ovaj izgled. To je čini veoma svestranom, pa imate veliki izbor pri odabiru savršenog sklopa sjenki za vaš makeup.

Vatrena velvet sjenka

Svjetlucave sjenke su ključ za baršunasti sjaj i teksturu. "Velvet fire" je savršen izgled u boji crvene cigle koji djeluje neutralno što ga čini savršenim za lako uklapanje sa različitim modnim stilovima.

Neutralne krem nijanse

Uravnotežite krem nijanse baršunaste sjenke za oči sa ružičastim usnama i nježnim rumenilom. Ovaj tip velvet sjenki će istaći vaše oči na zanimljiv način, ali u tom slučaju morate izbjegavati jake karmine kako šminka ne bi bila previše napadna.

Velvet sjenke za oči: Glazed Donut

Make up trend glazirane krofne Hejli Biber je veoma popularan, a ovaj tip baršunaste sjenke za oči će vas odmah osvojiti. Nježne ružičaste nijanse su se savršeno stopile sa belim svjetlucavim sjenkama i stvorile savršen efekat.

Zlatno-smeđa kombinacija

Kombinacija zlatnih i smežih senki za oči su veoma elegantne. Međutim, morate dobro odabrati pravi spoj raznih tekstura kako biste dobili željeni efekat.

Nude smeđe sjenke za oči

Za ovaj izgled koristite, braon i nude nijanse kako biste postigle baršunasti efekat. Dvije nijanse nude sjenki nanesite u centar oka da biste dobili idealan izgled, a ako pronađete nijanse u nijansi svoje kože, tim bolje.

Baršunaste sjenke za oči sa grafičkim ajlajnerom

Nemojte se plašiti da ispobate ovaj smjeli look. Da biste ga postigli, najvažniji je prajmer za oči jer će vam on pomoći da se prajmer zalijepe za kapke i da tu ostanu. Crno-bijela kombinacija je vječiti klasik.

Duo Chrome sjenke za oči

Kombinacija dvije jače nijanse boja takođe može izgledati dobro ako želite da naglasite oči. Baršunaste sjenke će napraviti pravi hromatski izgled koji je idealan za ovu jesen.

Prigrlite divne boje jeseni sa hromatskim sjenkama za oči i uživajte u hladnijim danima u savršenim izgledom.

lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 19:03