/ PHOTO BY NO REVISIONS ON UNSPLASH
16/02/2023 u 05:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predmet koji nikada ne bi trebalo da perete u mašini za veš

Najbolje je prostirke prati ručno. Operite je sunđerom ili četkom, a onda ostavite da se osuši na vazduhu

​U mnogim domaćinstvima veš mašina radi makar jednom dnevno, ako je porodica veća, nekad i više puta. Iako u veš mašini možemo prati razne stvari koje nisu garderoba, postoji i ono što nikad ne bi trebalo prati u njoj, a mnogi to rade.

Naime, kao i svi ostali kućni aparati, i veš mašine imaju ograničen rok trajanja, a da bi ona što duže radila kako valja, stručnjaci tvrde kako u njoj nikada ne bismo smjeli da peremo prostirke za kupatilo.

Zapravo, problem je u tome što prostirke za kupatilo upiju toliko vode pri pranju da su su na kraju mnogo teže od onoga što je predviđeno, kaže za portal "Family Handyman" Skot Flin, koji ima tridesetogodišnje iskustvo u popravkama kućnih aparata.

Moderne mašine imaju veću brzinu centrifuge od onih malo starijih, a one stvaraju veliku količinu sile s teškim predmetima. Veća težina, jednostavno, kvari veš mašinu i uništava je, prenose Nezavisne.

Takođe, prostirke često imaju gumu na sebi, a ona se tokom pranja raspada i može zapasti u odvodni cijejv i zapušiti ga. Ne samo guma s prostirke, već isto čine i duga vlakna.

Najbolje je prostirke prati ručno. Operite je sunđerom ili četkom, a onda ostavite da se osuši na vazduhu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 06:28