/ - NEBOJšA MANDIć
29/09/2023 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pronađene još dvije boce sa stripom sa 17. HSF-a

Riječ je o originalnim radovima specijalnih gostiju 17. Hercegnovskog strip festivala, koji su u staklenim bocama sa plutanim čepovima bačene u more petog festivalskog dana sa katamarana „Tahiti“

Samo dan nakon što su Valeria i Ana pronašle bocu sa stripom Iana Čerčila na plaži u Brindiziju, nove dvije boce isplivale su na još jednu dobro poznatu lokaciju, plažu Le Ćezine u dijelu Lećea (Lecce) zvanom San Kataldo.

- Riječ je o originalnim radovima specijalnih gostiju 17. Hercegnovskog strip festivala, koji su u staklenim bocama sa plutanim čepovima bačene u more petog festivalskog dana sa katamarana „Tahiti“. Ovo su druga i treća boca sa stripom pronađene u blizini Lećea, a srećni nalazač zove se Vitorio Galati, i ekipi Hercegnovskog strip festivala javio se fotografijama i porukom preko društvene mreže Instagram- saopštio je Nebojša Mandić ispred HSF-a.

image
- NEBOJšA MANDIć

„Pronašao sam dvije boce. Ovo je fantastično! Mnogo vam hvala!“,  napisao je Vitorio.

Autori pronađenih radova su Francuz Fred Remuzat, ovogodišnji predavač na Master klasu iz storibordinga koji je po treći put organizovao HSF, te Španac Fransis Portela, velika zvijezda najvećih svjetskih izdavača Marvel i DC Comics.

Ekipa HSF se potrudila da se odmah uspostavi kontakt između nalazača i autora na zadovoljstvo svih aktera, jer su i sami autori presrećni, pošto je ovo za njih jedinstveno životno iskustvo..

- Saldo pronađenih boca sada se popeo na osam, a pored tri pronađene u Lećeu, dvije boce su pronađene u Brindiziju, po jedna na Istri i na otoku Pašman, te kod nas u Bigovi. Umjetnost, more i Hercegnovski strip festival su uspostavili sada već značajnu vezu između ovih italijanskih gradova i Herceg Novog i Boke Kotorske. Na potezu su svi oni koji ovakvu konekciju mogu pretvoriti u međusobnu saradnju i promociju destinacija- istakao je Mandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 22:07