Entoni Hopkins / -PROMO
27/10/2023 u 15:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Entoni Hopkins igra Sigmunda Frojda u filmu „Freud‘s Last Session"

Zvaničan sinopsis filma opisuje da se Frojd, ateista, i Luis, poznati hrišćanski autor i naučnik, „susreću u stavovima tokom sukoba oko postojanja Boga"

Entoni Hopkins i Metju Gud igraju važne ličnosti 20. vijeka u najnovijem filmskom ostvarenju.

Kompanija Sony Pictures Classics objavila je prvi trejler za najnoviji film 85-godišnjeg Hopkinsa, "Freud‘s Last Session", u kojem dvostruki dobitnik Oskara tumači čuvenog neurologa 20. vijeka, Sigmunda Frojda.

Nasuprot Hopkinsu je Metju Gud (The Imitation Game), koji tumači lik pisca "Hronika Narnije" K. S. Luisa. Radnja filma predstavlja izmišljen susret ova dva čovjeka neposredno pred izbijanje Drugog svjetskog rata u Evropi, kako bi razgovarali o svojim ličnim uvjerenjima o postojanju Boga.

Zvaničan sinopsis filma opisuje da se Frojd, ateista, i Luis, poznati hrišćanski autor i naučnik, "susreću u stavovima tokom sukoba oko postojanja Boga".

"Freud‘s Last Session" je djelo inspirisano publicističkom knjigom iz 2002. "The Question of God: C.S. Lewis and Sigmund Freud Debate God, Love, Sex, and the Meaning of Life" autora Armana Nikolija, PBS mini serijom, i istoimenom predstavom iz 2010. godine autora Marka Sent Žermena.

Frojd je proveo poslednje godine života u Ujedinjenom Kraljevstvu posle bjekstva od nacista iz Austrije, i nije poznato da se ikada sreo sa Luisom, koji je radio na Magdalen koledžu Univerziteta u Oksfordu tokom perioda prikazanog u filmu.

Sent Žermen se vratio kako bi napisao scenario za film kao adaptaciju svoje predstave. Film je režirao Met Braun, čiji prethodni rediteljski rad uključuje film "The Man Who Knew Infinity" (2015).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:08