Džim Keri / -EPA
27/10/2023 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Film „Svemogući Brus" sa Džimom Kerijem prekršio važno pravilo

Uprkos ogromnom uspjehu filma, producenti su propustili jedan važan detalj tokom snimanja ovog filma

Džim Keri je glumio u brojnim hit komedijama, a jedna od najboljih u njegovoj karijeri bila je fantastična komedija "Svemogući Brus" (Bruce Almighty), koju je režirao Tom Šadijak. Film je premijerno prikazan u maju 2003. i nije mu trebalo dugo da se popne na vrh gledanosti i prestigne tadašnji bioskopski hit "The Matrix Reloaded".

U filmu je Keri igrao televizijskog reportera Brusa Nolana koji, nakon što je otpušten, počinje da se žali da Bog (kojeg igra Morgan Friman) ne radi dobro svoj posao. Bog mu tada nudi svoj posao i ovlašćenja na nedelju dana, ali samo ako ispuni dva uslova – prvi je da ne smije drugima da govori da je Bog, a drugi da ne smije da utiče na slobodnu volju drugih ljudi. Uz Kerija, u filmu su glumili i Dženifer Aniston, Filip Bejker Hol, Toni Benet i Stiv Karel.

Uprkos ogromnom uspjehu filma, producenti su propustili jedan važan detalj tokom snimanja ovog filma. Ako gledate holivudske filmove, sigurno ste primijetili da tokom poziva koji se prikazuju na ekranu svaki broj telefona počinje pozivnim brojem 555. 555-01KSKS je lažni broj koji koriste američki filmski stvaraoci i mnogi drugi umjetnici, kako bi se izbjeglo uznemiravanje građana ili preduzeća koja koriste prave brojeve telefona.

U jednoj sceni "Svemogućeg Brusa" ukratko je prikazan broj 776-2323, koji su producenti odlučili da koriste kao Božji telefonski broj. Pošto je radnja filma bila smještena u Njujorku, filmski stvaraoci su provjerili da li se taj broj koristi na tom području, a kada su vidjeli da nije, odlučili su da ga ostave u filmu.

Ali ono što im je nedostajalo jeste to da je broj korišćen u drugim saveznim državama. Jedan od korisnika broja bila je Daun Dženkins sa Floride, koja je primala 20 poziva na sat kada je film bio u bioskopima. Među korisnicima tog broja bila je crkva iz Sjeverne Karoline, žena iz Južne Karoline i nekoliko radio stanica iz Kolorada.

Ali, studio Universal Pictures odlučio je da ubaci izmišljeni broj 555-0123 nakon što je film otišao na DVD i televiziju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DŽIM KERIKOMEDIJA
28. april 2024 21:29