Bambi  / -PROFIMEDIA
12/10/2023 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izbačena ključna scena iz filma „Bambi"

Riječ je, naravno, o sceni u kojoj lovac puca u Bambijevu mamu

Ključna scena iz Diznijevog originalnog crtanog filma Bambi (1942.) biće promijenjena u igranom rimejku te priče, kako bi djeca bila pošteđena traumatičnog događaja.

Riječ je, naravno, o sceni u kojoj lovac puca u Bambijevu mamu. To je jedan od najemotivnijih prizora u istoriji crtanih, ali i filmova uopšte. Mnogima je upravo ta scena u djetinjstvu bila prvi susret s pojmom smrti. Nakon prvih prikazivanja te scene mediji su izvještavali da su djeca masovno plakala zbog tuge sa kojom se Bambi susreće, ali malo je poznato da je scena u originalnom crtaću zapravo trebalo da bude mnogo gora. Naime, Bambi nakon majčinog upozorenja bježi od čovjeka i ne shvata šta se dogodilo čak ni kada gledaoci začuju pucanj. Tek kada se okrene, shvati da njegove majke nema iza njega i to je trenutak u crtaću koji lomi srce.

U ranijoj verziji scenarija, Bambi je trebalo da primijeti kobni pucanj, vrati se i pronađe svoju majku kako leži u lokvi sopstvene krvi. Volt Dizni je stavio veto na tu ideju, jer je zaključio da će ipak biti previše. ALi čini se da je i odabrana verzija sada previše za nove generacije.

Podsjetimo se, najnovije verzije Diznijevih crtanih filmova su se našle na meti kritika zbog svojih nedavnih promjena animiranih klasika, poput izbora tamnopute glumice za ulogu Ariel u novoj verziji Male sirene, kao i Snežane u kojoj se sedam patuljaka zamjenjuje politički korektnim bićima oba pola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BAMBISCENAPROMJENA
19. jul 2024 02:44