Нечиста крв / -Нечиста крв
28/04/2022 u 14:07 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нечиста крв на jош страних jезика на Нетфликсу

Филм редитеља Милутина Петровића на платформи Нетфликс биће доступан и са титловима за мађарски, чешки, пољски, румунски и бугарски jезик, наjавили су продуценти

Филм "Нечиста крв - грех предака" редитеља Милутина Петровића на платформи Нетфликс биће доступан и са титловима за мађарски, чешки, пољски, румунски и бугарски jезик, наjавили су данас продуценти.

Преводи се раде уз подршку Министарства културе и информисанjа Србиjе, а тренутно се "Нечиста крв - грех предака" на Нетфликсу може погледати с титловима за српски, енглески и турски jезик, каже се у саопштењу.

"Нечиста крв - грех предака", драма епохе смjештена у турско Врање половином 19. виjека са Драганом Бjелогрлићем у главноj улози, први jе филм на српском jезику коjи се нашао на Нетфликсу, од овог jануара.

Филм продукциjске куће "Дис енд дет" настао jе по мотивима дjела Боре Станковића (1876-1927) и накнадно пронађеном сценариjу Воjислава Нановића (1922-1983), у адаптациjи Милене Марковић, а имао jе премиjеру љетос на Палићком фестивалу, док jе недавно приказана и телевизиjска сериjа.

"Нечисту крв - грех предака" су, између осталих, подржали Министарство културе и информисанjа преко Филмског центра Србиjе и конкурса за филмове са темом од националног значаjа, као и Медиjа креативна Европа и Делегациjа ЕУ у Србиjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:23