Svečana premijera / -MARIJA MLADJEN/ATAIMAGES
21/09/2023 u 12:34 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održana premijera filma „Što se bore misli moje"

Filmska priča o misterioznom ubistvu

Svečana premijera novog domaćeg filma "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića, po čuvenoj pjesmi kneza Mihajla Obrenovića, održana je u Beogradu, na velikoj sceni Mts Dvorane.

Na premijeri u bivšem Domu sindikata poklonila se autorska i glumačka ekipa na kraju projekcije, uz dugotrajan aplauz. Svjetska premijera filma je održana 1. septembra na samom zatvaranju festivala "Filmski susreti" u Nišu, a film je prikazan i u Beču, kao i 15. septembra u Kragujevcu, povodom velikog jubileja, obilježavanja 200. godišnjice od rođenja kneza Mihaila Obrenovića.

Režiser i scenarista Milorad Milinković je za Tanjug izjavio da za premijeru u Beogradu ima prvi put tremu u životu.

-Iskren da budem, nikada nisam imao tremu u karijeri, a ovo mi je već sedmi dugometražni film. Ni za jedan od tih filmova nisam bio u nervozi, čak me trema nije drmala ni kad smo sa ovim filmom bili u Nišu i Kragujevcu. Ali zato sada u Beogradu imam ogromnu tremu, ne umijem da objasnim zašto- otkrio je Milinković. Autor filma dodaje da su dobili velike ovacije na premijerama u Nišu i Kragujevcu, toliko jake da je bio zbunjen - "možda su pogriješili sa tolikim aplauzom, ne znam, ustvari malo se šalim". Milinković je rekao da je baš bilo dobro i uspješno sa publikom, "svidjelo se ljudima".

-Veoma mi prija ta promjena zaista. Jako je lijepo raditi na ovakvoj temi, toliko mi se svidela epoha i istorijska priča, da ću i sledeći film raditi u tom žanru. Trebalo bi tokom oktobra da počnem sa snimanjem tog novog filma - rekao je Milinković za Tanjug.

Milinković kaže da mu je postalo zanimljivo da se bavi istorijskim temama, što ne znači da se ponovo neću vratiti savremenim pričama u scenarijima. Istorijsko ostvarenje "Što se bore misli moje" govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu. Anatomija ubistva, hronika postepeno najavljenog zločina, paukova mreža koja se obavija oko protagoniste, jeste okvir najnovijeg projekta.

Glavnu ulogu Obrenovića tumači Dragan Mićanović. Uz Mićanovića značajne uloge imaju Miloš Timotijević, Jana Ivanović, Nataša Ninković, Nebojša Dugalić, Luka Grbić, Tamara Krcunović, Aleksandar Srećković Kubura, Ljubiša Savanović. U epizodnim rolama nastupali su Zoran Cvijanović, Nenad Okanović, Marko Gvero, Đorđe Stojković, Maja Čampar, Stojša Oljačić, Miloš Vlalukin, Ivan Đorđević Džudi, Daniel Sič, Damjan Kecojević, Dejan Tončić, Filip Hajduković i mnogi drugi. Nakon distribucije u bioskopima, biće prikazan i u formi mini TV serije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 00:21