Ekipa filma u Podgorici / -EKIPA FILMA U PODGORICI
29/09/2022 u 23:20 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorička premijera filma "Ala je lep ovaj svet" u bioskopu Cineplexx

Prve utiske sa crnogorskom publikom podijelili su protagonisti filma Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, scenarista i glumac u filmu Andrej Šepetkovski, kao i producentkinja filma Aneta Ivanović

Nakon velike beogradske premijere gdje je za samo tri dana od početka bioskopskog prikazivanja, film "Ala je lep ovaj svet" gledalo više od 10.000 ljudi, bioskopsku turneju u Crnoj Gori film je počeo sinoć prvom projekcijom u bioskopu Sinepleks kojoj su prisustvovali protagonisti filma Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, scenarista i glumac u filmu Andrej Šepetkovski, kao i producentkinja filma Aneta Ivanović.

Očekivanja same ekipe su bila velika dok su radili film pod palicom reditelja FIlipa Čolovića, ali su ta očekivanja opravdana i kod publike koja ih je već na pretpremijeri u Vrnjačkoj Banji nagradila prvom nagradom.

- Ideja za film je zapravo bila reditelja Čolovića, s obzirom na to da sam scenario napisao za seriju. Reditelj je osmislio novi lik u filmu, lik anđela kojeg igra Nikola Pejaković i izmontirao te scene po svom nahođenju. Ono što je divno u svemu tome je da publika izlazi s osmjehom na licu, kao da je jedva čekala da vidi nešto ovako - kaže scenarista Šepetkovski.

image

Andrej Šepetkovski

-ANDREJ ŠEPETKOVSKI

Kako objašnjava, svijet je lijep u zavisnosti od toga kako ga mi vidimo.

- Da bi ga vidjeli lijepim zapravo treba da očistimo sebe, da se zapitamo nad našim smislom života i da primjećujemo lijepe stvari oko sebe kao djeca koja ih najprije primjećuju. Ako lijepe stvari traju onda nema odrastanja. Ostajemo djeca da gledamo tako lijepo i čisto i s ljubavlju prema svakom čovjeku. Onda je svijet lijep - ističe Šepetkovski.

Ozarena lica posjetilaca bioskopa kad izlaze iz sale najbolja su ocjena, jednoglasni su glumci, scenarista i producent filma, koji su razmijenili mišljenja sinoć sa podgoričkom publikom.

- Vjerujem da svi imamo anđele čuvare, dovoljno je da vjerujemo da su tu i onda oni rade svoj posao, onda ta magija ima svoje dejstvo. Film je i nastajao kao magijom, kao da je anđeo bio iznad nas i pazio šta radimo jer neke naše odluke ili misli nijesu bile baš najbolje, ali je nekako spletom okolnosti naš anđeo čuvar činio da stvari uvijek krenu u pravcu, koji se nama u tom trenutku nije činio najboljim, a ispostavilo se da jeste. Zahvalna sam tom anđelu koji je vjerovatno kolega našeg Ljubiše - kaže je producentkinja filma Aneta Ivanović.

Kako naglašava, cijela ekipa je bila sjajna.

- Andrej Šepetkovski koji je sjajan pisac, to nisam znala dok nisam pročitala tekst scenarija, nisam mogla da prestanem do pola noći. Nismo bili sigurni hoćemo li raditi film ili nećemo, onda smo se dosjetili kako da jednu priču ispričamo na dva potpuno različita načina. Ovu koju vam sad nudimo je film i ona je bajkovita i ima svog anđela. Uskoro će biti i serija, a već razmišljamo i o nastavku jer imamo toliko toga još da kažemo - kazala je Ivanović.

image

Aneta Ivanović

-ANETA IVANOVIć

Film je prvi put prikazan u Vrnjačkoj banji, kada je među stvaraocima vladala najveća trema.

- Gledala sam film sa publikom i kad sam čula da pada kiša, a oni ne odlaze već žele da odgledaju do kraja bilo mi je nevjerovatno. Lijepo je vidjeti ljude s osmjehom i ako smo učinili da im se vrati osmijeh na licie nama je puna kapa. Danas je priviliegija nekoga nasmijati i oraspoložiti - ističe Ivanović.

Film "Ala je lep ovaj svet" nastao je u produkciji kuće "Blue Butterfly" i "Telekoma Srbija" i od 29. septembra se nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru u Crnoj Gori.

U filmu pored Anđelke Prpić, Andrije Kuzmanovića i Andreja Šepetkovskog, igraju Nikola Pejaković, Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović i mnogi drugi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:38