Transformacija Bredli Kupera u maestra / -SKRINšOT/JUTJUB
05/10/2023 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proces transformacije Bredlija Kupera u Maestra trajao pet sati

Glumac je želio da šminka bude gotova prije nego što svi ostali dođu, kako bi bio u potpunosti spreman da glumi Leonarda kada stigne ostatak ekipe

Početkom prošlog mjeseca objavljen je najnoviji film Bredlija Kupera pod nazivom "Maestro". Riječ je o biografskoj drami koja se fokusira na odnos između američkog kompozitora Leonarda Bernstajna i njegove supruge Felicije Montealegre. Osim što je režirao film, Kuper igra i glavnu ulogu.

Još prije objave, kada su procurili neki detalji o filmu, mnoge je iznenadila transformacija glumca za ulogu. Sada je otkriven njegov proces transformacije. Naime, da bi što više ličio na Bernstajna, slavni glumac je sjedio na šminkanju i po pet sati. Proces šminkanja počinjao je u jedan ujutro.

- Kuper je želio da šminka bude gotova prije nego što svi ostali dođu, kako bi bio u potpunosti spreman da glumi Leonarda kada stigne ostatak ekipe - rekao je Kazu Hiro, vizažista koji je radio na filmu na pres konferenciji u Njujorku.

Glumac je u filmu morao imati veći nos nego što zapravo ima te je morao izgledati deblje. Hiro je otkrio da je Bredli sjedio puna dva sata s vizažistima kako bi ga podmladili za scene gdje je glumio mladog Bernstajna.

- Kako je stario u filmu, tako smo morali dodavati druge elemente i cijeli proces transformacije je duže trajao - kazao je vizažista. Mnogi su kritikovali Bredlija jer je liku Bernstajna stavio veliki nos.

- Nisam očekivao da će se to dogoditi. Žao mi je ako sam povrijedio osjećaje nekih ljudi. Moj i Bredlijev cilj bio je da prikažem Lenija što je vjerodostojnije moguće. Leni je imao stvarno kultni izgled. Postoji mnogo njegovih slika i htjeli smo ispoštovati njegov izgled - kazao je Hiro.

Djeca Leonarda Bernstajna stala su ranije u odbranu glumca i vizažiste, prenosi Index.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:09