IT vanzemaljac / -IT VANZEMALJAC
28/04/2022 u 17:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Развод родитеља инспирација за Спилберговог И Ти ванземаљца

На фестивалу Тарнер класичних филмова (ТЦМ) обиљежена је 40. годишњица филма "Е.Т ванземаљац" Стивена Спилберга

На фестивалу Тарнер класичних филмова (ТЦМ) обиљежена је 40. годишњица филма "Е.Т ванземаљац" Стивена Спилберга.

Поводом овог jубилеjа окупиле су се неке од звијезда овог остварења из 1982. године, као што су Ди Волас (Мери Теjлор), К.Ц. Мартел (Грег), Роберт Мекнахтон (Маjкл Теjлор) и Метjу Де Мерит, коjи jе рођен без ногу и био jе jедан од глумаца коjи jе био у костиму Е.Т. ванземаљца.

Ипак, у кинеском позоришту ТЦЛ у Лос Анђелесу, гдје jе одржана церемониjа, ниjе било Дру Баримор, као ни главног глумца Хенриjа Томаса, пише "Daily Mail".

Екипу jе предводио редитељ Стивен Спилберг који је том приликом објаснио да је лик ванземаљца по имену И Ти инспирисан разводом његових родитеља, као и да је тај догађај био окидач за рад на сценарију популарног класика.

Прича филма "Е.Т ванземаљац" прати Елиота усамљеног дјечака коjи се сприjатељио са ванземаљцем, коjи jе залутао на земљу. Елиот и његови рођаци помажу ванземаљцу да се врати кући, успут га скриваjући од Елиотове маjке и органа реда.

"Развод ствара велику одговорност, посебно ако имате браћу и сестре; сви се у том случају морамо бринути једни о другима", рекао је чувени редитељ. Говорећи на догађају уприличеном поводом обиљежавања 40 година од објављивања филма o И Тију ванземаљцу, редитељ је говорио о процесу развода својих родитеља 1966. године, који се дешавао док је био средњошколац.

Спилберг је рекао публици на Тарнер класик мувиз фестивалу, да га је размишљање о том догађају навело да доведе у питање последњу сцену свог НЛО филма Блиски сусрети треће врсте из 1977.

"Шта ако се то мало створење никада није вратило на брод? "Шта ако је створење било дио неког специјалног програма? Шта ако своју причу о разводу претворим у причу о дјеци, породици, покушавајући да испуним велику потребу и стварам такву одговорност?", понављао је питање за питањем Спилберг.

- Шта ако Елиот, или дете – још му нисам смислио име – треба да, по први пут у животу, постане одговоран за животну форму која ће попунити празнину у његовом срцу? Радио сам на стварном сценарију о раздвајању и разводу мојих родитеља и радио сам на идејама о томе и шта је то учинило мојим сестрама и мени", рекао је редитељ искрено.

Прошле недеље, Дру Баримур је разговарала о снимању филма о И Тију са Ди Волас, која у филму глуми њену мајку.

Воласова је тврдила да је Дру, која је имала само шест година када је играла Елиотову млађу сестру Герти у научнофантастичној авантури, веровала да је ванземаљска лутка – стварно биће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:20