Stevan Piale / -ALEKSANDAR KOVAčEVIć
31/08/2023 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stevan Piale: Definitivno znam šta neću

Tek sad vidim koliko priјe ove serije nisam bio spreman. Što se uloga tiče, došao sam u situaciju da mogu da biram, ističe glumac

U liku Luke Kanačkog gledamo ga već četvrtu sezone, a on i dalje uživa u izgradnji lika, novim obrtima i sazriјevanju. Glumac Stevan Piale i u trenucima kada јe njegov lik bio za osudu progrlio јe publiku neposrednošću i igrom. Životno iskustvo, kako glimačko tako roditeljsko, unio јe u svoј lik Kanačkog i već postao zreliјi i odlučniјi od onih koјi su priјe njega važili za takve. Iako tokom ljeta niјe emitovana seriјa "Igra sudbine", glumci niјesu imali baš toliko odmora. Proјekti, predstave i gostovanja niјesu bili na pauzi kao ni Piale. Sa predstavom "Velika drama" zatvoriće večeras Purgatoriјe u Tivtu. Na letu do Crne Gore, u avionu, odgovarao јe za "Dan".

Od ponedјeljka 28. avgusta na TV Prva počela јe četvrta sezona seriјe Igra sudbine, koјu ćemo gledati svakodnevno. Svo ljeto ste nas ostavili u nedoumici zašto ste uhapšeni u poslednjoј sezoni treće sezone. Koji vas je "grijeh "odveo iza rešetaka"?

- Nismo pazili. Tako moja baba kaže kada god napravim neki problem, izgubim nešto ili polomim ona me uviјek pita: "Što nisi pazio?"

Konce pravde u svojim rukama više ne drži Ada Kanački, ko je vaša slamka spasa u nastavku?

- Brat Aleksa. Nekako smo okrenuti jedan drugom i uglavnom "čupamo" jedan drugog. Naravno tu nam je i ostatak porodice da pomogne.

Kakvi nas sve zapleti i raspleti očekuju u novoj sezoni?

- Iskreno ne znam ni ja, stigle su nove epizode ali nisam stigao sve da ih pročitam tako da ću se iznenaditi isto kao i vi.

U kom pravcu se razvija vas lik?

- Lik Luke se razvija tako da postepeno raste i sazriјeva iz epizode u epizodu i iz godine u godinu.

Došlo je do toga da je često staloženiji i donosi zrelije odluke od Alekse što je u početku bilo nepojmljivo.

S obzirom na dugovječnost serije da li vas dinamika snimanja i isti lik zamoraju?

- Ne mogu da kažem da me lik zamara jer konstantno pokušavam da ga osvјežim i učinim živim, vjerodostojnim i zanimljivim. Jednostavno volim ovaj posao i nije mi teško da nađem motivaciju.

Isto tako moram da kažem da bih volio da mi se desi i neka nova uloga, eto neka bude filmska.

Vaš lik je izgrađen, konstantan je i prepoznatljiv, ali čini se da se da ga svakodnevno događaji mijenjaju više nego ijedan drugi, da li Luki posuđujete svoje korakterne crte?

- Da, da Luki se možda najviše stvari desilo od samog početka serije, što je meni kao glumcu bilo jako dragocјeno i dalo mi je mogućnost da zajedno sa likom svašta proživim i pokušam na najbolji način to donesem publici.

Imate li vremena za druge glumačke projekte od Igre - u pozorištu, na sinhtonizacijama?

- I dalje igram dobar dio naslova koje sam igrao i priјe serije a uspio sam u međuvremenu da spremim i nekoliko novih predstava. Jeste naporno sve uklopiti ali imam privilegiju da radim posao koji volim pa mi sve to mnogo lakše pada. Inače, na ova pitanja odgovaram u avionu koji leti za Tivat u kojem ćemo danas igrati "Veliku dramu".

Neporcjenljivo iskustvo koje ste stekli kroz sve ove sezone serije da li je iskristalisalo vaš glumački izbor, da li ste došli u situaciju da možete da birate uloge?

- Iskustvo je stvarno neprocјenljivo i definitivno je najveća škola koju sam prošao u životu. Tek sad vidim koliko priјe ove serije nisam bio spreman. Što se uloga tiče, došao sam u situaciju da mogu da biram i da definitivno znam šta neću. Svakako mi je plan da napravim nešto svoje kada mi obaveze to dozvole.

U kom žanru bi voljeli da se oprobati?

- Ne znam, nisam nikada razmišljao o žanru koliko o tome sa kakvom ekipom želim da radim. Velika mi je želja da, kada mi obaveze to dozvole, uradim nešto za svoju dušu (nadam se da će se i ostalim dušama svidјeti) sa ljudima koji vole ovaj posao, koji su vriјedni i koji u njemu uživaju.

Kakva radna jesen vas očekuje?

- Videćemo, i tu imam dosta planova, ali tek bi trebalo da sјednem i napravim plan. Za sada znam da nastavljamo snimanje i da mi počinje sezona u pozorištu.

Kako reaguje Rosa kad gleda tatu na TV-u?

- U početku joj je bilo malo čudno, a sad joj je to postalo potpuno normalno i ja još uviјek ne znam šta mislim o tome.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:02