/ -SHUTTERSTOCK
28/11/2023 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stiven Spilberg ne voli da gleda svoja ostvarenja, osim jednog: „E.T." je savršen film

Snimio više od trideset dugometražnih filmova različitih žanrova

Stiven Spilberg je u svojoj pedesetogodišnjoj karijeri snimio više od trideset dugometražnih filmova različitih žanrova.

Iako su njegova ostvarenja obilježila popularnu kulturu, čuveni reditelj je tokom gostovanja u emisiji The Late Show with Stephen Colbert priznao da ne voli da gleda svoje filmove, osim jednog kome se konstantno vraća. 

- Ne gledam svoje filmove nakon što ih završim. Ne osvrćem se često, ali s vremena na vrijeme pogledam jedan svoj film sa svojom djecom. Želim da budem uz njih kada gledaju "E.T." prvi put. Ne želim da taj film gledaju bez svog oca - rekao je reditelj i dodao: - Ponekad vidim stvari koje sam htio da napravim, ali nisam, a ponekad dobijem ideje o stvarima koje bi se bolje uklopile u priču, ali sam ih otkrio tek sada, nakon svih ovih godina. Ipak "E.T." je uglavnom savršen film. Jedan od najboljih porodičnih filmova svih vremena.

"E.T. vanzemaljac" je bio najuspješniji film 1982. godine, a uz komercijalni uspjeh naišao je i na pohvale brojnih kritičara, navodi index.hr. Osvojio je čak četiri Oscara, a i dan-danas se smatra jednim od najboljih porodičnih filmova svih vremena.

- To je jedan od rijetkih filmova na kojima sam radio, a koji mogu da gledam iznova i iznova - zaključio je Spilberg.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. februar 2024 09:05