Švarceneger / -JUTJUB/SKRINŠOT
09/08/2023 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Švarceneger snimio svoju audio knjigu

Knjiga "Budi koristan" (Be Useful), će se pojaviti i u papirnom formatu 10. oktobra

Glumac Arnold Švarceneger priznao je da je disleksičan, saopštavajući da je završio snimanje svoje audio knjige "Budi koristan" (Be Useful), koja će se pojaviti i u papirnom formatu 10. oktobra.

– Mogao bih vam reći da je bilo sjajno sjesti i snimiti svoje riječi, ali istina je da sam bio prestravljen. Evo moje tajne: Ja sam užasan čitalac – napisao je Švarceneger na svom FB profilu.

Prisjetivši kako se pedesetih godina, kada se školovao u rodnoj Austriji, nije govorilo o postojanju djece sa smetnjama pri učenju, Švarceneger je opisao svoje čitanje pred odjeljenjem kao propast, za šta je "bivao zveknut lenjirom".

– Ali sada znam da sam disleksičan. Kad se pripremam za film, čitam scenario iznova i iznova mjesecima, dok ne zapamtim svaki red. Treba mi vremena i ponavljanja da se snađem sa riječima –naveo je glumac. Kako je najavljeno, u "Budi koristan" Švarceneger donosi, kroz svoja iskustva, "sedam pravila koje treba pratiti kako bi se ostvario pravi smisao sopstvenog života".

Govoreći o audio knjizi, Švarceneger je naveo da mu je rečeno da pisci urade svoju za dva do tri dana u studiju, dok je on za svoje snimanje tražio kućne uslove i najavio da će prelaziti 20 do 30 strana dnevno.

Prema njegovim riječima, to mu je omogućilo da radi sa rediteljem i producentom dva puta dnevno u kraćim sesijama, sa neprekidnim vježbanjem između.

Glumac čuven po filmovima "Konan varvarin", "Predator", "Istinite laži" i serijalu "Terminator" je istakao da je tako snimajući audio knjigu naučio da se mora natjerati da ide naprijed.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:10