Squid Game:The Challenge / -SHUTTERSTOCK
25/11/2023 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učesnici rijalitija Squid Game prijete tužbom: Tvrde da su ozbiljno povrijeđeni na snimanju

Britanska advokatska kancelarija koju su angažovala dvojica takmičara, tvrdi da su njihovi klijenti rizikovali svoje zdravlje tokom snimanja

Pretvaranje morbidne televizijske serije u rijaliti šou možda ipak nije dobra ideja. Naime, neki takmičari u Squid Game:The Challenge, takmičarskom rijalitiju inspirisanom južnokorejskom hit serijom Squid Game, zapretili su da će tužiti Netfliks nakon što su navodno zadobili povrede tokom snimanja. Prema Deadline-u, dva anonimna učesnika su navodno pretrpjela hipotermiju i oštećenje nerava dok su snimali po hladnom vremenu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njih dvojica su navodno zadobili povrede dok su snimali uvodnu igru rijalitija pod nazivom "Crveno svjetlo, zeleno svjetlo".

Express Solicitors, britanska advokatska kancelarija koju su angažovala dvojica takmičara, tvrdi da su njihovi klijenti rizikovali svoje zdravlje tokom snimanja. Gledaoci koji su gledali originalnu seriju možda se sećaju da je igra "Crveno svjetlo, zeleno svjetlo", koju je rijaliti šou pokušao da "imitira", zahtijevala je da igrači ostanu mirni kako bi ostali živi.

-Razumijemo da ljudi ovo mogu vidjeti kao klasičnu borbu Davida i Golijata sa kompanijom i njenim produkcijskim partnerima. Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povrijeđeni nisu očekivali da će patiti na način na koji su. Ostajete sa povredama nakon što ste proveli vrijeme u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama - rekao je izvršni direktor Express Solicitorsa Daniel Slejd.

S druge strane, portparol ovog rijaliti formata rekao je za Deadline da oni "shvataju dobrobit svojih takmičara izuzetno ozbiljno", a još uvijek niko od takmičara u ovom trenutku nije podnio tužbu.

Squid Game: The Challenge ima za cilj da pretvori popularnu seriju iz 2021. u pravu takmičarsku emisiju, bez smrtnih ishoda, naravno.

-Uronjeni u svijet igre Squid, 456 igrača iz stvarnog života stavljaju svoje vještine i karakter na krajnji test za nagradu od 4,56 miliona dolara koja će promijeniti život - stoji u sinopsisu serije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. februar 2024 08:55